Суспільство
24 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

У “Борисполі” відтепер можна пред’являти паспорт у додатку «Дія»

Відсьогодні в аеропорту «Бориспіль» подорожуючі можуть пред’являти цифрові версії паспорта громадянина України або біометричний закордонний паспорт через додаток «Дія» замість звичайного. Про це написав у Facebook міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
Відповідні зміни в технологічні інструкції аеропорту затвердила Державна авіаційна служба України”, - повідомив він.

Водночас міністр зазначив, що ця опція стосується лише внутрішніх рейсів і особливо актуальна зараз, у період карантину.

Ветерани АТО можуть безкоштовно навчатись у 4 престижних вишах

Ветерани АТО можуть безкоштовно навчатись на магістерських програмах у 4 престижних вишах. Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів у фейсбуці. Вартість навчання покриває стипендія імені Богдана Радченка. Її назвали на честь студента НаУКМА, який пішов добровольцем і загинув в 2016 році на фронті.

Стартувала реставрація обсерваторії на горі Піп Іван

На горі Піп Іван розпочалися реставраційні та будівельні роботи в обсерваторії. Навколо зруйнованої метеовежі вже встановили риштування.Про це повідомили в пресслужбі проєкту PIMReC. Зазначається, що відремонтована будівля служитиме рятувальникам, туристам та академічній спільноті з України та Польщі. Відповідно до проєкту, там працюватиме високогірний рятувальний навчальний центр. Крім того, зараз там діє пост рятувальників.

На Харківщині пенсіонер організував збір батарейок на переробку

Завдяки пенсіонеру Віктору Шаховському із селища Борова на Харківщині зібрали 400 кг батарейок, які вже відправили на переробку в Румунію.  Батарейки збирали у пластикові баклажки та ставили в гаражі, який безкоштовно надала в оренду під збір вторсировини місцева мешканка. Щоб переслати такий вантаж, пенсіонер з однодумцями придбав контейнери. Наразі ж у гаражі пенсіонер збирає речі на перероблення: макулатуру, скляні пляшки, пластикові.

У Львові облаштують нову зону відпочинку біля озера

У Львові облаштують нову зону відпочинку біля води. За даними міськради, озеро на вул. Симоненка перетворять на відпочинкову зону та об’єднають із громадськими просторами біля сусідніх школи, медіатеки та поліклініки. Роботи мають розпочати вже цього року. Проєкт передбачає великий об’єм робіт, тому завершити все планують до кінця наступного року.

Український кінопроєкт отримав фінансування від чеського кінофонду

Український кінопроєкт “Спас” став однією з 12 стрічок з міноритарною копродукцією, які отримали фінансування від Чеського кінофонду Czech Film Fund.  Зазначається, що дебют Максима Наконечного, який створюється у копродукції України, Хорватії та Чехії, отримав 2,7 млн. чеських крон (100 000 євро). У Держкіно розповіли, що “Спас” – складна психологічна драма, в основі якої історія з російсько-української війни на Донбасі. Метою режисера є розповідь про наслідки війни і боротьбу з ними.

Нагадаємо, фонтан у парку Партизанської слави в Києві запрацював у повноцінному режимі.

Також повідомляли, що на Чернігівщині планують будувати завод з переробки сміття у синтез-газ з високим вмістом водню. 

Зазначимо, дніпро отримає 20 трамваїв з Німеччини, переобладнаних під місцеву колію. Депутати Дніпровської міської ради під час 59-ї сесії виділили 20 млн. грн. для 30% оплати покупки. 

Читайте також:Коли країни світу відкриють кордони для українців