Суспільство
23 липня 2020
Ветерани АТО можуть безкоштовно навчатись у 4 престижних вишах
Вартість навчання покриває стипендія імені Богдана Радченка. Її назвали на честь студента НаУКМА, який пішов добровольцем і загинув в 2016 році на фронті.
news-image

Ветерани АТО можуть безкоштовно навчатись на магістерських програмах у 4 престижних вишах. Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів у фейсбуці. Вартість навчання покриває стипендія імені Богдана Радченка. Її назвали на честь студента НаУКМА, який пішов добровольцем і загинув в 2016 році на фронті. 

До яких університетів можна вступити?

Уже оголосили конкурс на навчання в кращих університетах країни. Це такі виші:

Національний університет “Києво-Могилянська академія”;

Київська школа економіки;

Український Католицький Університет;

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

Нагалошується, що всім кандидатам на стипендію важливо подати пакет документів у приймальну комісію обраного університету відповідно до правил, які є сайті. А також успішно скласти вступні іспити.

Основні умови:

мати статус учасника бойових дій або просто підтвердження від командування та 2 побратимів. Мають бути зазначені конкретні дати й місця дислокації;

успішно вступити на магістерську програму університетів-партнерів стипендії (НаУКМА, КШЕ, УКУ, КНЕУ) на основі контракту;

обов’язково після закінченню навчання щонайменше 1 рік працювати за одержаною спеціальністю.

Відбір кандидатів відбуватиметься у 2 тури: конкурс за результатами заявок та співбесіда з конкурсною комісією.

Нагадаємо, у МОН повідомили, в яких регіонах діти зможуть піти до школи з вересня. Діти зможуть піти до школи 1 вересня, якщо регіон не потрапляє до "червоної зони" у новому адаптивному карантині.

Як ми писали, в Україні планують відкрити школи з 1 вересня в звичайному режимі. В Україні школи запрацюють за новими правилами: що зміниться.

До речі, станом на 19 липня до послаблення протиепідемічних заходів не готові вісім областей України. Зокрема, не готові Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Харківська та Чернігівська області.

Також стало відомо, що не треба поспішати продовжувати карантин більше, ніж на місяць, наголосив Президент України Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради за участю представників уряду та правоохоронних органів, яка відбулася під його головуванням