Суспільство
22 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Як дніпряни самотужки змайстрували роледром для екстремалів (ВІДЕО)

Дніпряни згуртувались і облаштували на місці пустеря справжній роледром. Тепер це улюблене мсце дітей з усього району. Раніше тут був пустир, а тепер катаються діти з усього району. На все знадобилося 2 тисячі гривень та ентузіазм батьків. Торік тут обласним коштом зробили освітлення, доріжки і стадіон. Але без фігур для трюків від роледрому була тільки назва. Ролери тренувалися на сходинках місцевого РАГЗу або на дорогах. А спеціальні конструкції подарував сусідам Віктор Данилов.

Голлівуд вперше придбав український фільм: з'явився моторошний трейлер стрічки Let it snow

Вперше в історії української кіноіндустрії в Голлівуді придбали права на вітчизняний трилер. Фільм Let it snow ("Хай іде сніг") з Іванною Сахно в головній ролі транслюватиме дистриб'ютор Lionsgate. Наразі ж у мережі опублікували моторошний трейлер, який вже нажахав кіноманів. Приємною новиною на своїй сторінці у фейсбуці поділився сам режисер Капралов. Англомовне відео з'явилось на ютубі та одразу ж привернуло увагу користувачів мережі. У кількахвилинному ролику показали моторошні кадри, які увійдуть до трилера та полоскочуть нерви глядачам.

За тиждень ще 13 країн відкрили кордони для України

Для громадян України нині свої кордони відкрили повністю або з певними умовами для в’їзду 39 країн.
Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 21 липня. За його словами, протягом останнього тижня можливість в’їзду для українців надали 13 країн, це Болгарія, Словенія, Мальдіви, ОАЕ, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко, Сент-Люсія.

Вчені створили новий препарат, який здатний побороти рак молочної залози

Вчені розробили новий препарат для лікування одного з найагресивніших видів онкозахворювань — потрійного негативного раку молочної залози. Препарат не токсичний і не викликає серйозних побічних ефектів, на відмінну від хімієтерапії. Авторами дослідження є група вчених з Університету Арканзасу. Результати своє роботи вони опублікували в журналі Advanced Therapeutics. Вчені поєднали новий клас наноматеріалів для доставки ліків в організм з вже розробленим препаратом і створили новий нанопористий матеріал, який націлюється і вбиває ракові клітини, не впливаючи на здоров’я. Зазначається, що потрійний негативний рак молочної залози — один з найбільш агресивних і летальних. Його важко лікувати хімієтерапією, він часто потребує хірургічного втручання.

На Закарпатті понад 100 років працює єдина в Європі водяна кузня

На Закарпатті туристів запрошують відвідати унікальну водяну кузню-музей «Гамора», яка діє вже понад сторіччя.  Зазначається, що кузня працює в селі Лисичово Іршавського району. 

Це унікальна водяна кузня-музей «Гамора», яка діє вже понад 100 років, наразі вона є єдиною в Європі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кузня-музей працює за принципом водяного млина під дією сили води, що спадає з гірської річки Лисичанки. Сама кузня – це кам’яна споруда завдовжки 36 метрів і завширшки 9 метрів. З тильного боку будови паралельно до неї встановлено широкий жолоб, яким із розташованого вище відстійника вода падає на колеса.

Рада у першому читанні підтримала збільшення штрафів у 150 разів за викидання сміття з вікон транспорту

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт "Про управління відходами" (№2207-1-д). Відповідне рішення підтримали 284 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти. Автори законопроєкту (група із 16-ти депутатів) пропонують внести зміни до Кодексу про адміністративні порушення, встановлюючи систему відповідальності за правопорушення у сфері управління відходами. За псування, забруднення та засмічення земель, зокрема сільськогосподарських, хімічними речовинами та відходами пропонується встановити штраф для громадян і посадових осіб у розмірі від 100 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 6800 грн), для громадян як суб'єктів підприємницької діяльності - від 250 до 500 НМДГ (від 4250 до 8500 грн). На сьогодні цей штраф становить 340-1380 грн для громадян і посадовців, а для підприємців - 850-1700 грн.

Нагадаємо: турецький курорт Мармарис невдовзі матиме парк з українською назвою. Про це повідомив під час зустрічі з українськими журналістами мер міста Мехмет Октай.

Зазначимо: телесеріал HBO про ядерну катастрофу «Чорнобиль» отримав сім нагород премії BAFTA TV. Список усіх переможців і нагород можна подивитися на сайті премії

Також повідомляли, що патрульна поліція створила плейлист з 40 композицій для безпечного водіння

Читайте також:Відомі й не дуже: 10 українських вершин, які варто підкорити цього літа в Карпатах