Україна
20 липня 2020
Дайджест головних новин за 20 липня
Читайте про найголовніші події дня, 20 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 20 липня.

Чотири роки тому загинув журналіст Павло Шеремет

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва: авто, в якому він їхав, підірвали саморобною вибухівкою.

На розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві, неподалік місця, де 4 роки тому загинув журналіст, відкрили меморіал на згадку про нього. Меморіал має вигляд білого листа, на якому посередині курсивом написано «Павло Шеремет».

У ВООЗ назвали попередні терміни початку масової вакцинації проти COVID-19

Масова вакцинація від коронавірусу може початися в середині 2021 року. Про це заявила заступник глави ВООЗ Сумія Свамінатан. За її словами, наразі більше 20 вакцин проходять клінічні випробування, і є надія, що деякі з них будуть ефективні. Результати можуть бути вже до початку 2021. За її словами, той факт, що антитіла до вірусу можуть зникати, не є доказом повної відсутності набутого імунітету.

НАБУ проводить обшуки в офісах Укравтодору

НАБУ та САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі (ЦБА) CBA - Centralne Biuro Antykorupcyjne та Окружною прокуратурою Варшави проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства. Слідчі дії здійснюють силами міжнародної слідчої групи в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців державної агенції та громадян Польщі-ймовірних учасників злочинної організації.

Блокування незаконного видобутку піску в Києві. Пряма трансляція

Кореспондент інфопростору Є знаходився в Києві, за адресою вулиця Промислова, 4, де відбувався незаконний видобуток піску. Присутні журналісти, активісти. Ігор Мірошниченко, депутат Київської ради від ВО "Свобода"  був присутній на акції також. Люди, які займаються видобутком піску зачинили ворота. Присутня поліція.

Гончаренко про поділ українського народу на два сорти

Народний депутат від партії "Європейська солідарність Олексій Гончаренко на своїй сторінці у фейсбук пояснив чому покинув засідання бюджетного комітету.

Нардеп зазаначив, що з бюджету виділяють один мільярд сімсот мільйонів гривень на субвенції для будівництва шкіл, лікарень, дитячих садків для своїх депутатів. Гончаренко стверджує, що виділення цих коштів для своїх депутатів особисте рішення Зеленського і особисто він має понести відповідальність не лише політичну, але і кримінальну за поділ українського народу на два сорти.

Окупанти вбили українського військового на Донбасі

В результаті ворожого обстрілу поблизу селища Шуми Донецької області загинув український військовий. Зазначається, що 20 липня російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли українських захисників на Донеччині. Поблизу населеного пункту Шуми ворог застосував автоматичні станкові гранатомети, стрілецьку та снайперську зброю.

Також повідомляли, що нардеп Тищенко розповів, про плани балотуватися в мери Одеси.

Зазначимо, у Затоці горіли споруди двох баз відпочинку, димом отруївся чоловік.

 

Читайте також:Гарні новини