Суспільство
20 липня 2020
У Вінниці шестеро незрячих майстринь започаткували власний бізнес
Жінки хочуть власним прикладом показати, що люди з інвалідністю можуть успішно працювати, займатися улюбленою справою, заробляти гроші та не залежати від інших.
news-image

Вінницькі майстрині об’єднались і створили власний бізнес – власноруч в’яжуть екологічні речі та продають їх у інтернет-магазині, передає Український інтерес. 

Особливість бізнесу в тому, що ці жінки – незрячі. Вони назвали свій проєкт “КлубОК”. Вінничанки не лише хочуть привчити людей до екомислення, а й власним прикладом показати, що люди з інвалідністю можуть успішно працювати, займатися улюбленою справою, заробляти гроші та не залежати від інших.

Співзасновниця клубу Оксана розповіла, що вирішила відкрити власну справу тоді, коли втратила робоче місце в спецшколі. З пошуком роботи постійно виникали труднощі, й це стимулювало її до пошуку нових можливостей.

Унікальність нашого проєкту в тому, що його адмініструють саме особи з інвалідністю, тобто люди, позбавлені зору”, – каже вона.

Загалом в’язання для жінок стало не просто роботою, а стилем життя. Свої вироби вінничанки продають через власний сайт, куди викладають світлини готових речей. Також майстрині в’яжуть речі на замовлення.

Жінки мріють про відкриття власного магазину, щоби стати прикладом для інших та показати, що ніколи не варто падати духом.

Як ми повідомляли, на Волині випробували український подрібнювач сміття. У місті Володимир-Волинський провели презентаційне випробування двохвального промислового подрібнювача Impaktor 250.

Нагадаємо, український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen. Посприяти налагодженню випуску електрокарів в Україні має нове законодавство.

Як ми писали, легалізація грального бізнесу поповнить казну на 4-8 млрд грн, - експерт. Застосування закону про гральний бізнес поповнить державний бюджет на суму до 8 млрд грн на рік, але при поточному рівні видатків це надто малі суми.

До речі, Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині. Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.