Війна
17 липня 2020
Російські найманці третій день не дають змоги українській стороні проводити пошук пораненого військовослужбовця
Сьогодні під час чергових переговорів через СММ ОБСЄ із представниками російських найманців, вкотре не було досягнуто домовленостей з пошуку та евакуації українського пораненого захисника.
news-image

Російські найманці на Донбасі третій день поспіль не дають українській стороні проводити пошук пораненого 13 липня військовослужбовця, який досі перебуває у "сірій зоні" в районі селища Зайцевого, повідомляє кореспондент Інтерфакс Україна.

Сьогодні під час чергових переговорів через СММ ОБСЄ із представниками російських найманців, вкотре не було досягнуто домовленостей з пошуку та евакуації українського пораненого захисника.

Ворог постійно безпідставно не дає проводити пошукові заходи", - йдеться у повідомленні.

Так, українська сторона СЦКК вкотре наполягає на проведенні самостійного пошуку представниками української пошукової групи "Евакуація 200", до складу якої увійдуть вісім осіб, спільно з саперами та медиком. 

Вони перебуватимуть без зброї та будуть одягнені в білі костюми та світловідбиваючі жилети", - наголошується у повідомленні.

Крім того, СЦКК закликає представників СММ ОБСЄ та світове співтовариство терміново вплинути на вирішення зазначеного питання.

Як повідомлялося, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі смт Зайцевого. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець дістав поранення, ще один - бойове травмування.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Було розпочато переговори з СММ ОБСЄ про їх евакуацію. 15 липня тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня біля Зайцевого, було повернуто з тимчасово окупованої території.

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками непередбачених законом збройних формувань РФ.

Пізніше стало відомо, що військовий медик, який загинув на Донбасі, був громадянином Естонії.

Нагадаємо, із окупованого Донбасу забрали тіло українського бійця, який загинув 13 липня. Наразі триває підготовка до транспортування тіла воїна до місця поховання та проведення ритуалу вшанування полеглого українського Героя.

До речі, російські найманці забрали тіло загиблого біля Зайцевого українського військового, убитий медик і поранений військовий досі на полі бою. ОБСЄ намагається домовитися з бойовиками, щоб забрати тіло військового медика та пораненого бійця 35-ї ОБМП, які 13 липня потрапили в засідку бойовиків біля смт Зайцевого Бахмутського району Донецької області під час евакуації загиблого.

Як стало відомо, бойовики на Донбасі вбили українського медика – під час евакуації загиблого та пораненого. Окупанти відкрили вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

Також ми повідомляли, що окупанти застосовують міномети, гранатомети та ПТРК, поранені семеро військових. Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.

Читайте також:Загиблий на Донбасі військовий медик був громадянином Естонії