Суспільство
16 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Легалізація грального бізнесу поповнить казну на 4-8 млрд грн

Застосування закону про гральний бізнес поповнить державний бюджет на суму до 8 млрд грн на рік, але при поточному рівні видатків це надто малі суми.

Називалися цифри, що в цьому році може бути до 4 млрд, у наступному - 7-8 млрд грн - це незначні суми, враховуючи, що видатни державного бюджету складають 1 трлн 200 млрд грн. Зрозуміло, що за таких цифр 4-5-7 млрд грн не вирішують нічого”, - сказав Кушнірук.

До України прибули 300 апаратів ШВЛ з В’єтнаму 

До України доправили 300 апаратів штучної вентиляції легенів із В’єтнаму. Голова МЗС Дмитро Кулеба повідомляв, що держава не заплатила за в’єтнамські апарати ШВЛ «жодної копійки», оскільки це – гуманітарна допомога.

До кінця серпня планується передача ще 600 апаратів в’єтнамської компанії Vingroup JSC», – заявили у відомстві.

У Києві облаштують нову зону відпочинку на березі Дніпра 

У Дарницькому районі Києва облаштують зону для риболовлі. Як зазначається, нова зона відпочинку з’явиться на території озера Буревісник-Корольок на вул. Здолбунівській у Дарницькому районі. Реалізація проєкту планується за рахунок інвестора. Проведення інвестиційного конкурсу передбачено розпорядженням КМДА № 1016.

На Черкащині створять музей історії українського війська 

На Черкащині мають намір на базі унікального ландшафтно-архітектурного комплексу «Садиба Даховських» створити ландшафтно-парковий музей Історії Українського Війська.

Відзначимо, що «Садиба Даховських» – це неоготичний палац у стилі англійських середньовічних замків. Архітектурно-ландшафтна пам’ятка розташована у с. Леськове Монастирищенського району в Черкаській області займає майже 89 га землі. У комплекс входять замок, територія з листяним парком на лівому березі річки Конелки і хвойним на правому березі, гребля із ставом та сад.

Український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen

На закарпатському заводі “Єврокар”, що нині складає автомобілі Skoda, планують виробляти електромобілі Volkswagen

Закарпатський “Єврокар” працює над тим, щоб на заводі виробляли електрокари Volkswagen. Для регіону робота з таким інвестором – справжній прорив”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, посприяти налагодженню випуску електрокарів в Україні має нове законодавство.

У високогір’ї Карпат ремонтують дорогу до Говерли

На Франківщині триває ремонт дороги державного значення Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у високогір’ї Карпат. Важка техніка працює одразу на двох ділянках. 

Зазначається, що в напрямку від селища Верховина працівники ТОВ “ПБС” укладають верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону, саме тут зручно добиратися до відомої гори Піп Іван. Для цього треба повернути на дорогу Ільці – Буркут і так дістатися до села Дземброні. Втім, під час повені там стався зсув ґрунту, й кілька сіл були відрізані від цивілізації. Так само заблокувало тоді й туристів.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

 

До речі, у світі виник дефіцит велосипедів. Онлайн-продажі велосипедів у Франції підскочили на 350% в квітні на тлі поширення коронавірусу в Європі.

Нагадаємо, мер столиці підписав розпорядження про будівництво велосипедної доріжки в одному з районів Києва. Текст розпорядження було підписано 26 червня. Будівництво велосипедної доріжки планується на Набережному шосе від Поштової площі до моста імені Є. О. Патона. На роботи з міського бюджету виділять до 184 млн 232 тис. 494 грн.

Як ми писали, велосмуга, що сполучить Ірпінь з Києвом, має з’явитися вздовж «Новоірпінської траси» автомобільної дороги Р-30. Згідно з договором, завершити будівництво мають до кінця червня.

Читайте також:МАУ запустять внутрішні рейси з Дніпра та Харкова