Суспільство
13 липня 2020
Гарні новини
Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

В УАФ анонсували відкриття стадіонів для вболівальників

Президент УАФ Андрій Павелко заявив, що найближчим часом на матчі Української Прем'єр-ліги можуть почати пускати вболівальників. Функціонера цитує сайт телеканалів "Футбол 1/2/3".

Ми продовжуємо роботу над тим, щоб повернути вболівальників. Впритул працюємо з міністерством охорони здоров'я, Максимом Степановим та Віктором Ляшком. Ми маємо всі шанси, щоб в цьому або наступному турі ми могли відкрити для вболівальників 25% від місткості стадіону. Я думаю, що це все буде залежати від епідеміологічної ситуації та рішення МОЗ. Але ми щодня на зв'язку, щоб уже в найближчі тури повернути вболівальників на стадіон", - заявив Павелко.

У Tesla кажуть, що вони «надзвичайно близькі» до випуску автівок без керма та гальм

Виробник електромобілів Tesla наближається до 5 рівня автоматизації керування автівкою, тобто людині взагалі не потрібно буде втручатися у водіння. Про це заявив виконавчий директор компанії Ілон Маск. П'ятий рівень також передбачає відсутність керма, педалей для прискорення та гальмування. Автівки з такою автоматизацією «показуватимуть рівень досвідченого водія». Як кажуть у компанії Synopsys, що займається проєктуванням електроніки, наразі проводять декілька випробувань таких автомобілів, але поки вони не доступні для покупців. Він додав, що очікує вже у цьому році мати готовий базовий функціонал для «рівня 5».

В Україні у тестовому режимі запускають електронні лікарняні

Міністерство охорони здоров'я запускає в тестовому режимі електронні лікарняні на базі Пенсійного фонду. Загалом у відомстві є два напрямки того, як розвивати електронні лікарняні. Перша модель — так звана «спрощена система». У Пенсійному фонді розроили спеціальний веб-інтерфейс на сайті фонду. Там лікар може за допомогою електронного цифрового підпису вносити дані про пацієнта. Далі ця інформація буде автоматично надаватися усім службам. За цією системою МОЗ зможе запустити електронні лікарняні вже до кінця літа. Поки відомство до 10 липня збирає форми реєстрації від медзакладів, які хочуть тестувати цю систему. Другу модель електронних лікарняних назвали «цільовою моделлю», яку впровадять в систему eHealth. Електронні лікарняні в цій системі мають запрацювати на початку 2021 року.

У Бергамо з реанімації виписали останнього пацієнта з коронавірусом

У Бергамо з реанімації виписали останнього хворого на коронавірус. З реанімації госпіталю імені папи Іоанна XXIII у Бергамо, місті яке особливо постраждало від епідемії коронавірусу, виписали останнього хворого. Його тест на коронавірус вже негативний. Від сьогодні лікарі переодягнуться у форму "докоронавірусних" часів – без екстраординарних засобів захисту, яких доводилося використовувати під час роботи з хворими на Covid-19.

Держава виділила 25 млн грн на фільм Сенцова

Таке рішення ухвалила Рада з державної підтримки кінематографії. Проєкт фільму "Носоріг" переміг на третьому конкурсі кінопроєктів в 2012 році і мав отримати державне фінансування в розмірі 3,9 млн грн. Контракт з тодішніми продюсерами фільму - Олегом Сенцовим і Ольгою Журженко - підписано не було. Проєкт внесли в Програму створення та розповсюдження національного кіно на 2013 рік. Станом на 2019 рік він залишався в програмі й це дало підстави претендувати на фінансування в 2020 році після повернення Сенцова з Росії, де він був незаконно ув'язнений. Держфінансування від України в розмірі 25 млн 100 тис грн складе половину бюджету. Сенцов наголосив, що написав ще п'ять сценаріїв, але хоче спочатку зробити "Носорога", оскільки це важливий для нього проєкт. 

Мінсоцполітики пропонує компенсувати вартість «пакунку малюка» батькам, які його не отримали

Мінсоцполітики розроблено проект постанови, яким передбачено виплата грошової компенсації вартості „пакунку малюка" на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його. 30.06.2020 року за результатом розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”. Мінсоцполітики з метою забезпечення кожної дитини, яка народилася у 2020 році „пакунком малюка” розроблено проект урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюкаˮ на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою. Питання забезпечення допомогою „пакунок малюка” новонароджених дітей в усіх регіонах України перебуває на постійному контролі Мінсоцполітики.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Нагадаємо, у Вінниці проводять перший етап ремонтно-реставраційних робіт літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського. 

Зазначимо, що в Асоціації в'їзних туроператорів України створили відео для іноземних подорожувальників, у якому розповідають про безпечні подорожі Україною.

Також повідомляли, що «Динамо»‌ ‌виграло‌ ‌Кубок‌ ‌України‌ ‌з‌ ‌футболу.‌ ‌

Читайте також:В Україні відновлять 100 історико-культурних пам’яток