Світ
9 липня 2020
Дніпровський завод розробив пакети з кукурудзяного крохмалю, які розкладаються за 90 днів
Нова розробка на 100% біорозкладана і компостується у домашніх умовах.
news-image

Дніпровський завод "Новіс" розробив і сертифікував пакети з кукурудзяного крохмалю, які розкладаються за 90 днів.

Нова розробка на 100% біорозкладана і компостується у домашніх умовах, передає most-dnepr.info

Зазвичай складаючи залишки їжі у поліетиленовий пакет, не замислюємося, що консервуємо їх на століття, - розповідає екологічний експерт, директор заводу "Новіс" Андрій Береза. – Наші ж пакети розпадаються на біологічні речовини і можуть використовуватися як добрива».

Три роки тому - після відвідування всесвітньої виставки у Дюссельдорфі - поставили за мету випустити пакет на основі кукурудзяного або картопляного крохмалю з основним критерієм – щоб розкладався в звичайних умовах приватного домогосподарства без використання промислового компостера, розповідає він. 

В кінці 2019 року ми виготовили пакет з кукурудзяного крохмалю і вже пройшли сертифікацію за стандартом «OK compost HOME», - розповідає Андрій Береза. - Дніпровський завод "Новіс" почав першим в Україні виробляти пакети за вищезгаданим стандартом».

На даний момент крохмальні пакети тестують кілька торгових мереж. Новий еко-продукт можна замовити на сайті виробника.

Раніше ми писали, що український МакДональдз відмовився від пластикових стаканів. МакДональдз в Україні повністю перейшов з пластикових стаканів на паперові.

Нагадаємо, дослідники знайшли найчистіше місце на землі. Професор Колорадського державного університету і її дослідницька група визначили область атмосфери, яку не зачепила діяльність людини.

До речі, які проблеми загрожують Україні та як їх вирішити. Експерти розповіли, чи вплинула коронакриза на екологічні проблеми України, а також оцінили дії влади у сфері екології.

Також стало відомо, що озоновий шар Землі над Антарктидою почав швидко відновлюватися. Використовуючи ряд моделей та комп'ютерне моделювання, дослідники тепер показали, що ця пауза в русі була викликана змінами в озоні.

Читайте також:Україні необхідно вже зараз готуватися до нового клімату