Україна
8 липня 2020
Дайджест головних новин за 8 липня
Читайте про найголовніші події дня, 8 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 8 липня.

Пожежі на Луганщині: триває гасіння осередків біля трьох сіл

Станом на ранок середи триває гасіння трьох осередків лісових пожеж на Луганщині.  Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено. Внаслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”.

Під час гасіння пожежі виявлено тіла 5 загиблих осіб, 9 осіб (з них 2 дітей) госпіталізовано. По медичну допомогу до лікарні зверталися 42 особи. До гасіння залучено 1 тис. 125 чоловік та 201 одиниця техніки, з них від ДСНС 638 чоловік особового складу та 140 одиниць техніки, в тому числі 2 літаки Ан-32П. На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення та працює оперативна група ДСНС. На гасіння займань вилетіли два пожежні літаки ДСНС з Краматорська, задіяно понад тисячу рятувальників, поліцейських та нацгвардійців. За інформацією пресцентру штабу ООС на ліквідації пожежі задіяні 444 військових.

Барикада 3.0 Суд над Порошенком. Пряма трансляція 

Печерський суд Києва 8 липня продовжив засідання із обрання запобіжного заходу Петру Порошенку. За даними прокуратури, в 2018 році президент Порошенко схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення влади і службових повноважень, аби той призначив своїм першим заступником Сергія Семочка. Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію. 

Ексклюзивне інтерв'ю з Олександром Ольшанським 

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з українським підприємцем, заступником голови Виконавчого комітету реформ Олександром Ольшанським. Олександр Якович Ольшанський - український підприємець і громадський діяч у галузі інформаційних технологій, президент холдингу InternetInvestGroup. У 2012 і 2013 роках очолив списки ТОП-5 і ТОП-8 людей українського інтернету за версією AIN Awards (ain.ua). Один із засновників конференції iForum.

Для придбання житла постраждалим від пожеж на Луганщині виділять по 300 тисяч  

Постраждалі від пожеж у Луганській області отримають по 300 гривень компенсації на придбання житла, ще буде виділено по 20 тисяч гривень кожному мешканцю та окрема компенсація родинам загиблих.
Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час брифінгу на Луганщині.  Крім того, за словами Президент, кожному мешканцю постраждалих населених пунктів виділять ще по 20 тисяч гривень для підтримки. Також він наголосив, що окрема сума виділятиметься родинам загиблих, проте не уточнив, яка саме.

На Одещині вирувала негода з сильними зливами та шквальним вітром 

В Одеській області біля Тузловських лиманів пронеслася справжня піщана буря. Люди намагалися втекти від неї, але стихія застала їх у дорозі. Інцидент стався на курорті Расейка Татарбурнарського району, що на Одещині. Буря нагадувало кілька невеликих смерчів, що мчали назустріч одне одному. Це вже не перша піщана буря в Україні протягом цього року. Всередині квітня сильні піщані бурі накрили Київщину та Житомирщину. Загалом в Одеській області 7 липня вирувала негода з сильними зливами та шквальним вітром. В Ізмаїлі випав град, розміром з грецький горіх. В результаті урагану є постраждалі.

Уряд виділить ще майже 250 млн грн на житло для військових 

Кабінет міністрів виділить ще майже 250 мільйонів гривень на житло для захисників України на Донбасі.
Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у середу, 8 липня. Йдеться про 219 переселенців, які безпосередньо брали участь в Антитерористичній операції та операції Об'єднаних сил.  За його словами, Кабінет міністрів таким чином продовжує програму підтримки ветеранів війни на Донбасі, а минулого тижня виділили 300 мільйонів гривень на житло для ветеранів. Він додав, що ці кошти будуть спрямовані на те, щоб ветерани змогли отримати власні будинки та комфортні умови проживання.

Раніше повідомляли, що президент Володимир Зеленський задекларував отримання доходу в розмірі близько 13 млн 470 тисяч гривень від продажу нерухомого майна. За опублікованими даними, Президент 2 липня отримав 12 млн 114 тисяч гривень доходу від відчуження нерухомого майна. Крім того, Зеленський отримав 1 млн 356 тисяч гривень від відчуження земельної ділянки.

Також писали, що в урядовому кварталі активно ширяться чутки про те, що Мендель - коханка Зеленського. І не тільки коханка, але ще і вагітна коханка. Невже президент вирішив піти шляхом Кеннеді, Клінтона, Януковича? Якщо чутки підтвердяться, то нас очікує крах слуг народу.

Зазначимо, Чорногорія спростила в'їзд для мандрівників з України, прибравши вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус.

Читайте також:У Франківську встановлять електрозаправки на сонячних панелях