У Франківську встановлять електрозаправки на сонячних панелях
Проєкт «Партнерство заради кліматичних змін» стане одним з п’яти, які реалізуються Управлінням інвестиційної політики міської ради.
news-image

В Івано-Франківську облаштують дві електрозаправки на сонячних панелях. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінківна, передає видання Шотам.

Проєкт «Партнерство заради кліматичних змін» стане одним з п’яти, які реалізуються Управлінням інвестиційної політики міської ради.

Проект вартістю 166 603 тис євро передбачає закупівлю обладнання для Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ) та встановлення двох електрозаправок на сонячних панелях у обласному центрі.

Наразі також реалізується проєкт «Транскордонна зелена транспортна мережа CGTN», який передбачає встановлення трьох електрозаправок у місті, пробіг електромобілів та форум сталої мобільності у Франківську. Вартість проекту становить 148 847 тис. євро.

Також стартував проєкт «Дунайська транскордонна співпраця URBforDAN», яка передбачає будівництво оглядового майданчика, паркувальної зони, велоСТО та маркування велотрас у селі Вовчинець. Вартість проєкту становить 213 675 тис. євро.

Раніше стало відомо, що у Львові відкрили перший науковий парк. Пріоритетними напрямками роботи парку є нові та відновлювальні джерела енергії, машино- та приладобудування, ресурсоощадні технології, мікроелектроніка, телекомунікації, вдосконалення хімічних технології та інше.

Нагадаємо, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Також ми писали, що 90-річна закарпатка, що дрифтувала на кабріолеті та рулила бензовозом, тепер у польоті покерувала літаком (відео). Бабуся Рина хоче стрибнути з парашутом.

Читайте також:«Мотор Січ» створює гелікоптер із надсучасною системою керування