Україна
6 липня 2020
Дайджест головних новин за 6 липня
Читайте про найголовніші події дня, 6 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 6 липня.

В Україні зафіксовано 543 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19

06 липня (станом на 9:00) в Україні 49 043 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1262 летальних, 21 703 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 543 нові випадки. Загалом проведено 722 513 тестувань методом ПЛР. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

У Києві знову тривають акції протесту

У Києві знову тривали акції протесту. Під КМДА організували протест вкладники банку Аркада. Люди вклали гроші у будівництво житла, але його не отримали. Активісти вимагають зустрічі із мером столиці Віталієм Кличко. Далі вони йшли до Офісу Президента України, де встановлювали намети. Також під Офісом Президента мають бути шахтарі та лікарі. Організатори стверджують, що терпіння у людей вже вичерпано, і це остання мирна акція вкладників.

Як змінювався курс гривні до долара на початку літа в 2015-2020 роках

Команда інфопростору «Є!» вирахувала якою була ситуація з курсом долара на початку літа у 2015-2020 роках. Сьогоднішній курс долара від НБУ становив 26,77 гривень, порівняно з початком червня він виріс на 0,6%, а з квітня подешевшав на 1,6%. У квітні 2015 року курс був 23,51 гривень за долар, у травні долар подешевшав до 20,72 (на 11,9%), наступні два місяці валюта знову демонструвала зростання. У цілому з квітня до липня долар подешевшав на 6,5%.

У Мукачеві обстріляли з гранатомета відпочинковий комплекс

Поліція розслідує факт стрілянини в Мукачеві Закарпатської області, де невідомі з РПГ обстріляли будівлю відпочинкового комплексу. Йдеться про відомий комплекс на околиці міста Мукачева - "Аква сіті".

Слідчо-оперативна група поліції ще вночі здійснила огляд на місці події. Зараз оперативники, за словами речниці Головного управління Нацполіції в Закарпатській області Ганни Дан, прочісують ліс і територію навколо комплексу та шукають виконавців пострілу. За фактом стрілянини поліція порушила кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення чи пошкодження майна).

Києву дозволили послабити карантин, на відміну від 8 областей

Станом на 6 липня до послаблення карантину не готові вісім областей України, натомість Київ вже відповідає усім критеріям для послаблення. Зокрема, наразі Закарпатська область перевищує норму за показником завантаженості ліжок (61, 75% за допустимого значення не більше як 50%). Також там вище норми динаміка зростання захворюваності на коронавірус. У Волинській, Рівненській, Харківській, Тернопільській, та Івано-Франківській областях вищою за норму є динаміка виявлених нових випадків. А на Чернігівщині та Донеччині населення недостатньо охоплене тестуванням.

У МЗС пояснили затримання українців в аеропорту Афін

Затримання українців в аеропорту Афін сталось через помилки в роботі авіакомпаній Ryanair і Wizz Air. Про це заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив під час брифінгу. Єнін зазначив, що інцидент стався через певні помилки в роботі двох авіакомпаній, а тому забезпечення харчуванням і транспортування додому затриманих громадян буде здійснено за рахунок авіаліній. За його словами, сьогодні МЗС проінформує всі авіалінії, які працюють в Україні, про необхідність ретельно дотримуватися правил.

Також до вашої уваги перелік найбрудніших предметів, яких людина торкається щодня.

А на Львівщині будуватимуть величезний гірськолижний курорт на 300 гектарів.

Вдаримо позитивом по сірих буднях!

Читайте також:У Львові розробляють універсальну димову шашку для ЗСУ