Політика
5 липня 2020
Військово-політичний конфлікт України і Росії незабаром загостриться, - політтехнолог
Причиною загострення відносин стануть суперечності, що виникли на останній зустрічі представників "нормандської четвірки" в Берліні
news-image

Політтехнолог Володимир Петров заявив, що через три дні в Україні загостриться військово-політичний конфлікт з Росією. Про це експерт написав у своїй авторській колонці під назвою "Три дні до війни" на сайті видання TK Media, пише «Є!».

В Берліні відбулася зустріч в нормандському форматі, в якій брали участь політичні радники України, Франції, Німеччини і Росії. В ході неї сторони в черговий раз намагалися обговорити умови мирної угоди й наблизити країни до проведення нового саміту в Берліні.

Що призвело до війни, яка розпочнеться 7 липня і про яку ми поки не знаємо і не чекаємо її? Привела остання "Нормандська" зустріч у Берліні. Росіяни заявили, що Україна не виконала жодної зі своїх умов з методички, яку підписали між собою Єрмак з української та Козак з російської сторони", - заявив політтехнолог Володимир Петров.

Реакція представників України та Росії на результати останньої зустрічі серйозно різниться. Якщо глава Офісу Президента Андрій Єрмак вчора підкреслив, що зустріч у Берліні "наблизила нормандський саміт", то російська позиція виглядала менш оптимістичною. Заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак, зокрема, відзначив відсутність прогресу в обговоренні з Україною зміни в законі "про особливий статус Донбасу".

Не розкрив деталі вчорашніх переговорів і президент України Володимир Зеленський. Попри те, що теза про швидке внесення змін до Конституції України глава держави відповів, що "ніхто від України нічого не може вимагати".

За словами Володимира Петрова, росіяни вважають, що вони свої умови виконали, а от українці в черговий раз з гідністю плюнули ворогові в обличчя. Керівник Офісу президента виявився для них не таким простим і зрозумілим, як вони думали. Ні для кого не секрет, що базовим аргументом, через який Єрмака поставили керувати Офісом, була озвучена їм можливість повернути в Україну світ.

У підсумку представник Росії Козак підтвердив ультимативність вимог заявивши про те, що переговори "Четвірки" закінчилися нічим і процес спілкування заморожений до тих пір, поки Україна не виконає взяті на себе зобов'язання. Президент Зеленський вже заявив, що подібний тон переговорів неприпустимий, чим дав зрозуміти, що зміни до Конституції внесені не будуть. І справа тут не тільки в тоні, але і в тому, що зібрати фракцію і змусити їх проголосувати за ці зміни практично неможливо. А Андрій Єрмак вважає, що на зустрічі був зроблений крок у бік нових переговорів", - заявив політтехнолог Володимир Петров.

Раніше повідомлялося, що Росія взяла паузу для підготовки відповіді на позицію України, Франції та Німеччини. Країни прагнуть наблизити проведення саміту в Берліні.

Також читайте: Прикордонники назвали умови для перебування іноземців в Україні під час карантину

Читайте також:Росія вимагає від України розробити «десятки законів» і погодити їх з «Л/ДНР»