В Україні готують пілотний проєкт закриття шахт за німецьким досвідом — Міненерго
Пілотний проєкт буде реалізований як для вирішення соціальних, екологічних питань, так і для забезпечення роботою людей, які проживають у такому мономісті
news-image
Міністерство енергетики та захисту довкілля розробляє пілотний проєкт із закриття шахт в одному з міст за німецьким досвідом.

Про це повідомила тимчасова виконувачка обов’язків міністра відомства Ольга Буславець в інтерв’ю «Радіо Свобода», пише «Є!».

У нас... на сьогодні є домовленості з німецькою стороною... стосовно допомоги щодо проведення комплексної роботи в межах пілотного проєкту з досвідом Німеччини з закриття шахт якогось мономіста, яке ми визначимо разом з ними за певними критеріями, — сказала Буславець.

За її словами, це питання обговорював прем’єр-міністр України з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, а також були перемовини Буславець з послом Німеччини в Україні.

Буславець розповіла, що в Україні є майже 65 мономіст, в яких люди можуть влаштуватися на роботу лише на шахті.

І, як правило, це одна працююча людина, яка годує всю родину. І ми повинні розуміти, яким чином нам необхідно цих людей захистити, дати можливість трансформуватися цим регіонам, щоб там була робота, — наголосила очільниця Міненерго.

Вона уточнила, що пілотний проєкт буде реалізований як для вирішення соціальних, екологічних питань, так і для забезпечення роботою людей, які проживають у такому мономісті.

Водночас Буславець сказала, що міста для реалізації «пілота» ще не обрали: «Є певні критерії. Ми, звичайно, будемо це опрацьовувати робочою групою для того, щоб визначити».

Як ми писали раніше, в аеропорту Афін затримали 17 українців через заборону на в'їзд до ЄС. Їх відправили до ізолятора без їжі та води — ЗМІ

Читайте також: Уряд виділив додаткові 340 млн грн на зарплати шахтарям державних шахт, - Шмигаль