Події
5 липня 2020
В аеропорту Афін затримали 17 українців через заборону на в'їзд до ЄС. Їх відправили до ізолятора без їжі та води — ЗМІ
Українці прилетіли до Афін ввечері 4 липня рейсами авіакомпанії Ryanair, який вилетів о 18:00 з «Борисполя», та WizzAir, який вилетів о 18:45 з «Києва»
news-image
В аеропорту Афін затримали 17 українців, зокрема двох дітей, які прилетіли з Києва до Греції, через заборону на в’їзд до Європейського Союзу громадянам третіх країн.

Про це один із затриманих повідомив «Європейській правді», пише «Є!».

Українці прилетіли до Афін ввечері 4 липня рейсами авіакомпанії Ryanair, який вилетів о 18:00 з «Борисполя», та WizzAir, який вилетів о 18:45 з «Києва».

Українець розповів виданню, що в київському аеропорту під час реєстрації їх «суворо розпитували» та розглядали документи, але пропустили до паспортного контролю. Зокрема пасажири зробили тест на COVID-19 та надали довідку з результатом з мокрою печаткою.

І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію, ми відмовилися, — розповів один із пасажирів Максим.

Пасажирів відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту та розмістили в камерах. Українці провели там ніч і залишаються у камерах досі.

Як ми писали раніше, Зеленський обіцяє дати квартири морякам із Криму, які залишилися вірними Україні у 2014

Читайте також: Польща відновила карантин для авіапасажирів з України