Найкращі фільми-катастрофи про природні катаклізми для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про природні катаклізми
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» підготували для вас підбірку з семи фільмів про природні катаклізми. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Післязавтра» (2004), драма

«The Day After Tomorrow». 

Вигляд рідної планети так звичний, що ми віримо, ніби він залишиться незмінним. Але що, якщо в лічені дні Земля раптом перетвориться до невпізнання? Саме це і відбувається у фантастичному трилері «Післязавтра». Тепер людству доведеться вистояти в невідворотне екологічне лихо.
Кліматолог Джек Хол давно підозрює про наближення зміни. І його побоювання незабаром починають підтверджуватися. Вічна мерзлота тане, гігантські потоки крижаної води стрімко знижують температуру в океанах. По всій планеті вирують небачені природні катаклізми. Однак уряд не дослухається попередженням і не поспішає оголошувати тривогу, вважаючи лиха локальними спалахами.
У цей переломний для Землі момент в біду потрапляє син Джека, що відправився з друзями в Нью-Йорк. Стрімка зміна клімату застає його далеко від рідного дому. Похолодання приходить так несподівано, що більшість людей гине, захоплене зненацька стихією, що розбушувалася. На щастя, хлопцю вдається врятуватися, але тепер він повинен дочекатися батька, який намагається пробитися до нього по небезпечній крижаній пустелі

2. «2012» (2009), фільм-катастрофа

«2012». 

За сюжетом, згідно з календарем майя, у 2012 році усі планети Сонячної системи опиняться на одній лінії, що призведе до глобальних природних катаклізмів на Землі: сильні землетруси, цунамі і виверження вулканів перетворять країни і цілі континенти в руїни. Про здійснення пророцтв майя і йдеться у стрічці.

3. «Геошторм» (2017), фільм-катастрофа

«Geostorm». 

Після безпрецедентної серії стихійних лих, що сколихнули нашу планету, лідери світових держав об'єднали зусилля, щоб створити розгалужену мережу орбітальних супутників, які б контролювали клімат для запобігання природних катаклізмів.

Але щось пішло не так - система, вибудувана для захисту Землі, стала їй загрозою. Починається гонитва наввипередки з часом, в якій треба встигнути зупинити загрозу до того, як всесвітній Геошторм зітре з лиця Землі все живе

4. «Неможливе» (2012), фільм-катастрофа

«No imposible». 

В основу картини покладені реальні події, що відбулися в грудні 2004 року. Тоді в Індійському океані стався потужний землетрус. Згідно з офіційними даними, магнітуда склала 9,1 бала. Внаслідок цього в океані утворилася гігантська хвиля - цунамі, яке накрила береги Таїланду. Цього не очікував ніхто - ні місцеві жителі, ні туристи.

Головні герої фільму - сім'я з дітьми, яка приїхала в цю країну на відпочинок. Стихійне лихо змінило їхні життя назавжди.

5. «Землетрус» (2010), драма

«唐山大地震». 

В основі сюжету фільму - Тяншаньський землетрус 1976 року. Він тривав менше хвилини, але за кількістю жертв і масштабами руйнувань став другим в історії людства. В результаті стихійного лиха загинуло, за різними підрахунками, від 240 до 655 тисяч осіб, зруйнованими залишилися близько 5 мільйонів будинків.

Фільм не намагається осягнути неосяжне і показати всі жахи, які приніс землетрус. Замість цього увагу зосереджено на історії однієї сім'ї, яка фізично пережила страшну трагедію, але психологічно не змогла впоратися з нею навіть через десятиліття.

6. «Ідеальний шторм» (2000), драма

«The Perfect Storm». 

Номінант на "Оскар" в категорії "Кращі візуальні ефекти", "Ідеальний шторм" розповідає історію шести моряків, які вийшли на рибний промисел і зіткнулися з ураганом "Грейс".

Хеллоуїн 1991 року. Хвилі Атлантики здіймаються на 30-метрову висоту. Руйнівний вітер небаченої сили кидає судно в океанських водах, як сірникову коробку. Стихія наступає, у розпалі один із найсильніших в історії людства штормів, з якого практично неможливо вирватися.

7. «Повінь» (2007), драма

«Flood».

Колосальна повінь в Англії, Темза вийшла з берегів, життя мільйонів лондонців знаходиться в небезпеці. У морського інженера Роба, його колишньої дружини і батька є всього декілька годин, щоб врятувати місто від руйнування.

Ідея фільму була взята з сюжету однойменного роману Річарда Дойла, написаного в 2003 році, де автор після півроку вивчення природної стихії намагається передбачити можливий розвиток подій у разі повені, коли дамба на Темзі не витримає натиску стихії, і столиця Англії опиниться під водою.

Як ми писали раніше, журналісти «Є!» підготували для вас підбірку з десяти фільмів про літо, які дозволять забути про неприємності

Читайте також: У Львові днями розпочнуть зйомки фільму за романом Кузьми Скрябіна