Події
4 липня 2020
Справа MH17: адвокатам Пулатова дали доступ до уламків літака
Уламки літака перебувають на військовій базі в Нідерландах
news-image

Судді окружного суду Гааги на процесі у справі про катастрофу MH17 на Донбасі задовольнили запити захисту одного з чотирьох обвинувачених - громадянина Росії Олега Пулатова. Зокрема, захист Пулатова і його експерту надали доступ до уламків літака, щоб ті могли оцінити пошкодження.

Про це повідомляє Deutsche Welle, пише «Є!».

Суд прийняв прохання адвокатів Пулатова, про те, щоб слідчі судді отримали свідоцтва для вивчення інших можливих сценаріїв події.

До них відноситься теорія про те, що пасажирський літак був збитий помилково або що він використовувався як щит для військового літака.

Уламки літака перебувають на військовій базі в Нідерландах. Сторона захисту хоче перевірити, чи відповідають дійсності твердження, що на них видно сліди застосування різних типів зброї.

Після огляду місця події вибраний адвокатами Пулатова експерт складе доповідь, який згодом вивчать фахівці з військової авіації, а також співробітники прокуратури.

Зазначимо, на момент катастрофи Пулатов був заступником начальника розвідувальної служби самопроголошеної "ДНР".

Як ми писали раніше, у Міністерстві міністр захисту довкілля та природних ресурсів надали рекомендації щодо поводження з відходами засобів індивідуального захисту в умовах пандемії

Читайте також: Справа MH17: з'явилися нові докази запуску ракети