Світ
3 липня 2020
Volvo відкликає більше двох мільйонів своїх автомобілів
Автовиробник Volvo оснастить два мільйони автомобілів більш сучасними компонентами безпеки
news-image
Компанія Volvo відкликає майже 2,2 мільйона автомобілів через побоювання, що деякі з їх ременів безпеки з часом можуть пошкодитися. Про це повідомляє The Local, пише «Є!» .
 
Проблема з автомобілями пов'язана зі сталевим тросом, сполученим з ременями безпеки передніх сидінь, які при певних умовах "з часом піддаються зносу". В кінцевому підсумку це призводить до пошкодження троса, "що викликає зниження функції утримання ременя безпеки".
 
Volvo, яка представила триточковий ремінь безпеки в 1959 році, заявила, що не отримала жодних повідомлень про травми, пов'язані з цією проблемою. Відклик зачіпає 2 183 701 автомобілів у всьому світі. Автомобілі будуть оснащені новим компонентом замість несправного троса.
 
Серед автомобілів, яких торкнулася проблема, присутні попередні моделі Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 і S80, випущені між 2006 і 2019 роками.
 
Після того, як Volvo Cars була куплена китайською компанією Geely у Ford в 2010 році, культова шведська марка, орієнтована на безпеку, зосередилася на поліпшенні свого іміджу і репутації.
У 2017 році автовиробник оголосив, що з 2019 року він буде випускати тільки електричні або гібридні моделі, готуючись до "ери за межами двигуна внутрішнього згоряння".
 
Також читайте: Відставка Смолія: Рада винесла рішення щодо голови НБУ
 
Читайте також:Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння