Україна
3 липня 2020
У більшості областей України очікується сильна спека, - синоптик
Відчутно посвіжіє з 8-го липня, очікується +25+27 градусів.
news-image

У більшості областей України - сильна спека. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

Очікується вдень +30+35 градусів, на Півдні, Сході та подекуди в Центрі місцями +36+39 градусів! Лише на Заході буде трохи нижче, +25+29 градусів, а в дощах навіть подекуди +20+24 градуси. Сильна спека, вкупі із зливами, грозами чи смерчами, також належить до небезпечних метеорологічних явищ, тому легковажити нею - ні в якому разі. 

Без особливої потреби не йдіть на вулицю надовго, використовуйте будь-яку тінь, навіть якщо це вузька смужка від стовпа на зупинці, воду беріть із собою, пийте і змочуйте потилицю та маківку голови й лоба, візьміть термальну водичку, не бійтеся смішного капелюха, який вам не пасує. Забігайте в будь-яке кафе по дорозі і змочуйте холодною водою руки до ліктя. Бажано найближчими днями ніяких самодіяльних шашликів та ковбасок. Пожежна небезпека піднімається до надзвичайного рівня! Навіть у закритому неохолодженому приміщенні зробіть краще невеликий протяг, бо тепловий удар - річ миттєва, а наслідки - тривалі", - пише пані Наталія.

У суботу короткочасні дощі та грози пройдуть на Півночі України, на Вінничині, ще зачеплять Прикарпаття, Чернівецьку, Тернопільську та Хмельницьку області.

Все, що не ввійшло у цей перелік - без істотних опадів. У неділю на Півдні та Сході України переважатиме суха сонячна погода із сильною спекою. Грозові локальні дощі можливі 5-го липня подекуди в північних, центральних областях, локально на Прикарпатті та на Волині. І все. Переважно - сухо. У Києві 4-го липня очікується дощ та гроза, 5-го липня - шансів на дощ менше", - додала синоптик.

Вихідними у столиці спека послабне до +28,+29 градусів. У понеділок та на Івана, 6-7 липня, спека візьме реванш, знову вище +30 градусів. А ось з 8-го липня відчутно посвіжіє, очікується +25+27 градусів. На Півдні та Сході України послаблення сильної спеки ймовірно з 10-го липня. 

А поки що уникайте спеки всіма можливими здоровими способами. Наприклад, черешнею. Та й тут бажано не переборщити, щоб не шукати в інтернеті консультанта - гастро-ентеролога. Словом, хороших спокійних здорових вихідних. Ще раз. В Україні - сильна спека!", - нагадала Наталка Діденко.

Нагадаємо, внутрішній туризм набуває популярності з відкриттям залізниці та авіарейсів.  Через складну епідеміологічну ситуацію, найкращим варіантом для подорожі буде вивчити рідне місто та край. Де відпочити у Київській області: нестандартні ідеї?

Стало відомо, що морська вода біля узбережжя Одеси й Затоки не відповідає нормі – МОЗ. Температура води біля узбережжя Одеси, за даними метеопоста, 23 червня вперше в поточному році досягла позначки 24°C.

До речі, Туреччина з 1 липня готова приймати українців без самоізоляції і тестування. Туреччина готова приймати українських туристів з 1 липня без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпекиавіаперевізниками.

Читайте також:Роботизована молочна ферма на Вінничині розвиває туризм