Війна
3 липня 2020
Від ворожого обстрілу в Зайцевому загинула мирна мешканка
Окупанти в черговий раз відкрито продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей та вкотре підтвердили, що вони прийшли на Донбас вбивати, грабувати і руйнувати.
news-image

Сьогодні, на світанку 3 липня, збройні формування Російської Федерації вкотре відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве, повідомляє пресслужба ООС у Фейсбук.

Внаслідок цинічного обстрілу з мінометів калібру 82-мм загинула місцева мешканка 1940 року народження. 

Окупанти в черговий раз відкрито продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей та вкотре підтвердили, що вони прийшли на Донбас вбивати, грабувати і руйнувати, а життя цивільного населення для них нічого не вартує", - додали у штабі.

Як ми писали, за червень втрати російських найманців на Донбасі становили 100 осіб убитими і пораненими. За підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за червень склали: загиблими – 42 особи; пораненими – 58 осіб.

Нагадаємо, бойовики обстріляли 28 червня Північне біля Троїцького з протитанкової керованої ракети. Ракета потрапила на подвір'я житлового будинку, а осколки пошкодили сусідні будівлі. Постраждалих немає. Загалом 28 червня бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню.

Стало відомо, що у суботу, 27 червня, на Донбасі загинув сержант 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Іван Дедюх.

До речі, окупанти мінують території біля ділянки розведення «Петрівське». Українська сторона СЦКК наголошує на тому, що в межах ділянки розведення №3 “Петрівське” на непідконтрольній уряду України території БПЛА СММ виявив шістдесят протитанкових мін.