Україна
2 липня 2020
Дайджест головних новин за 2 липня
Читайте про найголовніші події дня, 2 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 2 липня.

За добу 1 липня в Україні COVID-19 діагностували у 889 осіб  

В Україні зафіксовано 889 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 2 липня (станом на 9:00) в Україні 45 887 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1185 летальних, 20 053 пацієнти одужало.

За добу зафіксовано 889 нових випадків.

Штрафів за прострочені на карантині кредити не буде

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє банкам вимагати штрафи або пеню за прострочені на карантині кредити. Зазначається, що Закон «Про внесення змін до Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами (позиками) у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19)» 91-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16 червня 2020 року, захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.  

Голова Нацбанку написав заяву про звільнення

Голова Національного банку України Яків Смолій у середу, 1 липня, написав та подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням. Причиною цього рішення Смолій назвав «систематичний політичний тиск».

Японія надасть понад  мільйони для відновлення Донбасу 

Уряд Японії надасть понад 4 млн доларів США для задоволення гуманітарних потреб та відновлення східних областей України.
 
Японія запевняє вас у готовності продовжувати надання підтримки Україні у відстоюванні її суверенітету та територіальної цілісності - як і в часи здобуття її незалежності - допомагаючи в імплементації реформ для демократизації та економічного розвитку", - заявив посол.

Негативні економічні наслідки від пандемії COVID-19 відчули на собі 69% українців

Негативні економічні наслідки від пандемії COVID-19 відчули на собі 69% українців. Про це йдеться у опитуванні, проведеному на замовлення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Роботу втратили майже третина опитаних, більше половини змушені були витрачати заощадження і економили на продуктах. Найбільше постраждали мешканці сіл та невеликих міст, робітники промисловості, домогосподарства з дуже низьким рівнем добробуту та родини, в яких є безробітні.

В Києві протестують з вимогою заборонити "Партію Шарія" та "ОПЗЖ". Пряма трансляція

2 липня в Києві розпочинається масова хода Національного Корпусу та союзницьких патріотичних організацій проти засилля прокремлівських сил в українській політиці. Сьогодні вони проводять акцію "Ні - реваншу антиукраїнських сил".

Учасники мітингу збираються йти під СБУ вимагати заборонити діяльність партій.

Нагадаємо, в Україні посилять перевірки товарних накладних з перевезення вантажів автомобілями. Про результати проведених заходів відповідні міністерства та служби мають поінформувати Кабінет міністрів до 31 жовтня.

Також стало відомо, що Нацбанк 1 липня прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінансових послуг, що передбачає перехід страхових компаній, мікрокредитувань, ломбардів, лізингу та кредитних спілок під контроль НБУ.

Читайте також:Обвал на шахті на Луганщині: загинув гірник, його колега – важко травмований