Події
2 липня 2020
Їли сире м'ясо бабака: у Монголії зафіксували спалах чуми, введено карантин
Дорослий, який не отримує своєчасного лікування від цієї хвороби, може померти протягом 24 годин.
news-image

У Західній Монголії зафіксували спалах бубонної чуми. У зв'язку з цим у регіоні оголосили карантин. Про це пише місцеве видання barakelde.org, повідомляє УНІАН. 

Зазначається, що тіла бубонної чуми виявили у двох місцевих жителів, жінки і чоловіка. Перед початком хвороби вони обидва з'їли сире м'ясо бабака.

Зараз жінка перебуває в критичному стані, при цьому з початку появи симптомів з нею безпосередньо контактували 60 осіб і 400 – опосередковано.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, дорослий, який не отримує своєчасного лікування від цієї хвороби, може померти протягом 24 годин.

Як стало відомо, українцям доведеться платити більше за виклик швидкої допомоги, термінове лікування інсульту та інфаркту у пацієнта. На території України постійно змінюються правила медичної реформи, причому не завжди в позитивну сторону, адже саме ця сфера в країні є найбільш обговорюваною. Так, з 1 липня 2020 року в Україні збільшується вартість послуг екстреної медичної допомоги, лікування гострого інфаркту та інсульту.

Нагадаємо, японський стартап Anges Inc розпочав клінічно тестувати на людях потенційну вакцину проти коронавірусу (COVID-19). Саме тестування проводитиметься у госпіталі при університеті Осаки.

Також ми писали, що уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими.