Укразалізниця переведе частину працівників на скорочений робочий тиждень
Про скорочення робочого тижня було заздалегідь повідомлено працівникам у квітні.
news-image

У серпні компанія повернеться до перегляду терміну дії цього рішення.

Частина працівників АТ "Укрзалізниця" з 1 липня перейдуть на чотириденний робочий тиждень.

Про це розповіли представники компанії у ТСН.

З 1 липня на чотириденний робочий тиждень перейдуть передусім співробітники апаратів управлінь центрального офісу "Укрзалізниці", регіональних філій та інженерно-технічні працівники", - наголосили в Укзалізниці.

Про скорочення робочого тижня було заздалегідь повідомлено працівникам у квітні. Наприкінці серпня компанія повернеться до перегляду терміну дії цього рішення. 

Водночас робітників, які працюють за змінним графіком, зайнятих на роботах капітального характеру (реконструкції та капітального ремонту колії, стрілочних переводів, штучних споруд), з ремонту, обслуговування й налагодження основного технологічного устаткування, з безпосереднього перевезення вантажів і пасажирів та їх обслуговування запровадження неповного робочого тижня не стосуватиметься. 

"На період карантину приведено розмір зарплати членів правління "Укрзалізниці" до розміру, що не перевищує 10 мінімальних зарплат. Крім того, заробітні плати всіх топменеджерів центрального апарату в добровільному порядку знижені до 25%", - додають у пресслужбі.

Як ми писали, з квітня кількість активних вакансій виросла на 50%, ділові показники відновлюються. У порівнянні з квітнем кількість активних вакансій збільшилася більше ніж на 50%. Зараз на Work.ua 44,8 тисячі активних вакансій.

Нагадаємо, більше 80% працівників хочуть перейти на віддалену роботу після скасування карантину. Повернутися в офіс хочуть представники роздрібної торгівлі, юридичного та транспортно-логістичного секторів.

Також стало відомо, що уряд планує запровадити нову пенсійну реформу, яка запрацює з 2021 року. ЗМІ запевняють, що у ній зокрема передбачать скасування пільгових пенсій. Мовиться про тих, хто може достроково виходити на пенсії. Усе через те, що наразі бракує грошей, аби забезпечити всіх українських пенсіонерів гідними пенсіями.

Як ми повідомляли, у середні червня українці активізували пошук роботи за кордоном. Це відбувається на тлі помірного зростання попиту на робочу силу та відкриття кордонів. Як зазначається в огляді, кількість нових вакансій та резюме в середині України продовжила зростання у більшості секторів та міст, однак попит на робочу силу залишається слабшим порівняно з докарантинним рівнем.

Читайте також:Трамп проти мігрантів: що означає нове розширення обмежень на в'їзд до США