Світ
30 червня 2020
Євросоюз з 1 липня відкриє кордони для громадян 14 країн: України серед них немає
Офіційно перелік оприлюднять після того, як представники країн Євросоюзу домовляться з цього приводу — імовірно, 30 червня.
news-image

Європейський Союз з 1 липня відкриє зовнішні кордони наразі для громадян лише 14 країн — тих, де зареєстровано відносно низький приріст нових випадків інфікування коронавірусним захворюванням COVID-19.

Водночас, офіційно перелік оприлюднять після того, як представники країн Євросоюзу домовляться з цього приводу — імовірно, 30 червня, інформує УП.

За словами дипломатів, дозвіл на в'їзд торкнеться громадян Алжиру, Австралії, Грузії, Канади, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Сербії, Таїланду, Тунісу, Уругваю, Чорногорії, Південної Кореї і Японії. У цей список може бути включений і Китай, якщо у відповідь він зніме обмеження для європейців.

Вирішальним критерієм для ослаблення обмежень на в'їзд є, перш за все, приріст заражень коронавірусом SARS-CoV-2 протягом попередніх двох тижнів — цей показник не повинен перевищувати 16 випадків на 100 тисяч жителів. При цьому тенденція розвитку ситуації в цей період у порівнянь з попередніми 14 днями повинна бути «стабільною або знижуватися».

Громадянам країн, які сильно постраждали від коронавірусної інфекції, наразі не дозволено в'їзд у Євросоюз. Це стосується, зокрема, Росії або США — там за останні два тижні реєструвалося 60-120 нових випадків інфікування на 100 тисяч жителів. У таких країнах, як Бразилія або Саудівська Аравія, цей показник навіть перевищував 120 нових випадків зараження.

Нагадаємо, іспанська влада з неділі стала допускати без обмежень на свою територію жителів країн ЄС і Шенгенської зони, повідомляють європейські ЗМІ. Громадян країн з цієї зони будуть вільно пускати в Іспанію, не вимагаючи обов'язкового 14-денного карантину.

Також стало відомо, що у посольстві США назвали умови в'їзду в країну для українців. Українцям і всім іноземним громадянам, у яких є дійсна американська віза, дозволено в'їзд до Сполучених Штатів Америки.

Як ми писали, Туреччина з 1 липня готова приймати українців без самоізоляції і тестування. Туреччина готова приймати українських туристів з 1 липня без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.

До речі, Єгипет з 1 липня прийме туристів з України: відкриті продажі турів. В Єгипті відкриють тільки готелі зі спеціальними сертифікатами, що дозволяють приймати туристів під час епідемії коронавірусу.

Читайте також:ВООЗ заявила про новий спалах коронавірусу в Європі