Суспільство
30 червня 2020
Пенсійному фонду бракує грошей, уряд планує скасувати частину пенсій, – ЗМІ
Крім того, може припиниться й призначення пенсій за вислугу років.
news-image

Уряд планує запровадити нову пенсійну реформу, яка запрацює з 2021 року. ЗМІ запевняють, що у ній зокрема передбачать скасування пільгових пенсій. Мовиться про тих, хто може достроково виходити на пенсії.

Усе через те, що наразі бракує грошей, аби забезпечити всіх українських пенсіонерів гідними пенсіями, повідомляє Finance.ua.

За результатами пенсійної реформи в уряді буцімто планують відчутно скоротити кількість пільговиків, що завчасно можуть виходити на пенсію. Через це, як наслідок, зменшиться й загальна кількість пенсіонерів.

Крім того, може припиниться й призначення пенсій за вислугу років. Такі виплати можуть залишитися лише у вузького кола осіб.

Також в Україні планують збільшити тариф єдиного соціального внеску за осіб, які працюють на роботах за списками пільгових категорій професій.

Щоб зменшити витрати на пенсіонерів, в Україні щороку зростає пенсійний вік (для жінок) та стаж. З 2021 року, щоб вийти на пенсію, потрібно буде накопичити мінімум 28 трудових років. З кожним роком ця цифра збільшуватиметься, поки в 2028 році не досягне 35 років.

Нагадаємо, з 1 липня прожитковий мінімум в Україні зросте до 2118 гривень, а мінімальна пенсія – до 1 712 гривень. Розмір максимальної пенсії з 16 380 гривень підвищиться до 17 120 грн.

Що відомо про пенсійну реформу?

Уряд планує з 2021 року перейти до другого рівня пенсійної системи. Тут мовиться про запровадження накопичувальної пенсійної системи, коли пенсії стануть персональними.

Прем'єр Денис Шмигаль висловив переконання що такий перехід – це єдиний шлях, аби майбутні пенсіонери отримували гідну пенсію, а бізнес не отримував додаткове податкове навантаження.