Спорт
27 червня 2020
Зеленський доручив «Юзіку» відновити ФК «Кривбас»
Про це Зеленський заявив під час відкриття стадіону у місті Нова Каховка
news-image
Президент Володимир Зеленський доручив відновити футбольний клуб «Кривбас» із Кривого Рогу і призначив відповідальним за це народного депутата Юрія Корявченкова — колишнього актора студії «Квартал 95» «Юзіка».

Про це Зеленський заявив під час відкриття стадіону у місті Нова Каховка, пише «Є!».

Так, міський голова Нової Каховки розповів, що у них в місті грає клуб «Енергія» і він постійно змагається із криворізьким «Гірником». Натомість Зеленський згадав про ФК «Кривбас», який закрили 2013 року.

«Гірник» — нормальний клуб. Був ще «Кривбас». На жаль, закрили. Я цьому, нашому Юрію Корявченкову… ми йому поставили завдання, він зараз говорить з федерацією, щоб в Кривому Розі «Кривбас» повернути. Навіть не тому, що ми з Кривбасу. Просто неправильно закривати клуби, — повідомив президент.

ФК «Кривбас» був заснований 1927 року. З 1992 року грав в Українській прем’єр-лізі. «Кривбас» двічі посідав 3 місце, а також одного разу став фіналістом Кубка України.

У 2013 році його розформували через фінансові проблеми.

У 2015 році ФК «Кривбас» відновили, але на регіональному рівні. 

Як ми писали раніше, у Києві біля Офісу президента України влаштували акцію «Наше право — жити без болю!», яку організувала ініціатива «Конопляний Марш Свободи» разом із декількома пацієнтськими, ветеранськими та молодіжними спільнотами та політсилами

Читайте також: У Вінниці облаштували найбільший в місті спорткомплекс для вуличної гімнастики