Україна
26 червня 2020
Дайджест головних новин за 26 червня
Читайте про найголовніші події дня, 26 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 26 червня.

Україну внесли у список країн, яким можуть дозволити в’їзд до ЄС

Принаймні в одному з проєктів рішень про відкриття зовнішніх кордонів ЄС Україна зазначена серед держав, мешканцям яких можуть відкрити в'їзд до Євросоюзу. Видання не оприлюднює повний текст документа, але публікує повний список країн, які пропонують включити до "білого списку" від початку липня. Документ, щодо якого точиться дискусія між державами-членами ЄС надало виданню джерело у дипломатичних колах. У цьому списку – 54 країни. Україна зазначена у їхньому числі.

В Україні за добу зареєстрували 1 109 випадків коронавірусу 

26 червня (станом на 9:00) в Україні 41 117 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1086 летальних, 18 299 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1109 нових випадків. Загалом проведено 620624 тестування методом ПЛР.

НАБУ затримало главу Кіровоградської ОДА: вимагав 1,8 млн гривень

Національне антикорупційне бюро разом з іншими силовиками затримало голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня за підозрою у вимаганні майже 2 мільйонів гривень. За даними слідства, очільник ОДА та ще один чиновник запропонували керівнику регіонального осередку одного з органів державної влади в області дати хабар у розмірі 1,8 мільйона гривень «в обмін на невчинення перешкод у його діяльності».

Шарія викликають як свідка на допит у справі про відмивання коштів

Анатолія Шарія викликали на допит у Державну фіскальну службу у якості свідка. Про це сам Анатолій Шарій повідомив у Фейсбук, також дана інформація оприлюднена на сайті відомства.

З'їзд ГО «Стоп корупції» в Києві. Подробиці події

У Києві урочисто розпочався з‘їзд осередків ГО «Стоп корупції» з нагоди місцевих виборів-2020. Основна мета – проведення робочих тренінгів, присвячених підготовці регіональних активістів у рамках громадської ініціативи «Стоп політичній корупції» для здійснення моніторингу та висвітлення порушень виборчого законодавства на місцях.

Протест проти корупції в КМДА. Пряма трансляція

У центрі Києва проходить акція протесту довірителів банку "Аркада", інвесторів трьох ЖК столиці, будівництво яких зупинилося ще в 2018 році. Також тут проходить протест проти корупції в КМДА. На акції присутня ГО "Стоп свавіллю". Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію.

 «Голос» позбавив Вакарчука депутатських повноважень

Партія "Голос" на своєму з’їзді позбавила Святослава Вакарчука депутатських повноважень.
Про це повідомив сам Вакарчук у Facebook. Він також подякував кожному члену фракції "Голос" за те, що «створили таку команду в парламенті». Крім того, як повідомляє пресслужба політсили, з’їзд "Голосу" також затвердив оновлений статут партії.

Також писали про зґвалтування в Кагарлику: потерпілій досі не провели медогляд через відсутність документів, які відібрав поліцейський.

Зазначимо, у Рівному через ріст захворюваності на COVID-19 медики звернулися до українців.

Також сьогодні ВООЗ заявила про новий спалах коронавірусу в Європі.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

 

Читайте також:Український МакДональдз відмовився від пластикових стаканів