Події
26 червня 2020
Пошкоджений будинок в Києві на Позняках знесуть
Спеціальна комісія дозволила мешканцям повернутися до будинків поряд із будинком по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві, де 21 червня стався вибух.
news-image

Спеціальна комісія дозволила мешканцям повернутися до будинків поряд із будинком по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві, де 21 червня стався вибух. Про це на брифінгу заявив Віталій Кличко.

Пошкоджений будинок знесуть. Наразі розробляється проєкт, як це зробити, щоб не сталося нових обвалів та пошкоджень сусідніх споруд. Спеціальна комісія обстежила сусідні секції біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, де стався вибух, та будинку на вулиці Григоренка, 41. До обстеження залучили фахівців із «Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій», - сказав Кличко.

За висновками інститут, пошкоджень сусідніх секцій та будинку навпроти немає.

Комісія ухвалила рішення про повернення мешканців цих будинків у їх квартири.

Нагадаємо, Микола Тищенко, народний депутат, вирішив допомогти постраждалим під час вибуху на Позняках. Нардеп привіз мешканцям зруйнованого будинку лимони. Про це у Facebook повідомила журналістка Мар'яна П'єцух

Також стало відомо, що внаслідок вибуху на Позняках 3 людини загинули, ще 5 отримали травми — ДСНС. Всього для проведення робіт залучили понад 460 фахівців та 70 одиниць техніки, у тому числі кінологів.

Як ми писали, в Києві прогримів потужний вибух, перші подробиці. На місце події виїхали відповідні служби.

До речі, у Міністерстві внутрішніх справ розглядають дві версії взриву в 9-поверховому будинку в Києві, який стався вранці, 21 червня. Розглядається версія, що вибух стався за допомогою вибухівки. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков у коментарі журналістам.

Читайте також:Повені на Заході України: понад 7,7 тис. будинків залишаються підтопленими