Події
26 червня 2020
Протест проти корупції в КМДА. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.
news-image

У центрі Києва проходить акція протесту довірителів банку "Аркада", інвесторів трьох ЖК столиці, будівництво яких зупинилося ще в 2018 році. Також тут проходить протест проти корупції в КМДА. На акції присутня ГО "Стоп свавіллю".

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію. 

Ігор Мирошниченко! Виходь до нас, не тримай бідних людей під палючим сонцем. Не намагайся протидіяти справжнім інвесторам", - скандують інвестори.
Це рейдер, який вимагає від забудовників гроші", - зазначають вони.

На мітинг вийшли довірителі банку "Аркада", інвестори трьох житлових комплексів - ЖК "Еврика" (Голосіївський район), РК "патріотики" і ЖК "патріотики на озерах" (Дарницький район). Інвестори банку кілька років чекають завершення будівництва квартир, за які вже заплатили 100% вартості або продовжують платити кредити. За словами учасників акції і власників квартир, будівництво проінвестованих будинків поступово зупинили в 2018-2019 роках без всяких пояснень.

Перша акція проходить проти корупції в будівництві в КМДА, іншу акцію проводять вкладники банку "Аркада". Через гучні умови однієї ації, інші протестувальники пішли в бік Майдану. Акція переміщується разом з наметами. 

Ми рахуємось з протестуючими. Зупинились проти входу в метро Хрещатик. Досить спекотно.

До КМДА зайшла група активістів, щоб поспілкуватись з мером. Очікуємо на результати перемовин.

Створюючи постійний тиск на них, ми можемо зробити так, щоб перемогла громада, а не мафіозні криси", - кажуть активісти.

Пан Свистунов має бути на комісії у середу  і після цього має сидіти за гратами. Ми збережемо місто зеленим і нам вдастся побороти корупцію і покласти кінець свавіллю забудовників. Разом ми сила!", - наголосив виступаючий активіст.

Кличко під час зустрічі заявив, що знає про проблеми міста та обіцяв розібратись з ситуацією, в тому числі з допомогою громади. Конкретні кроки та дії будуть запропоновані у вівторок-середу.

 

Раніше в Києві проходив протест вкладників Укрбуду.

Також повідомляли про протест аграріїв в Києві. 

 

Читайте також:Протести та заворушення в Києві. Пряма трансляція