Інфографіка
25 червня 2020
Хто з мерів міст провалив найбільше власних обіцянок (інфографіка)
Рейтинг безвідповідальності мерів очолюють два міські голови: Харкова – Геннадій Кернес та Рівного – Володимир Хомко.
news-image

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала рівень безвідповідальності мерів міст України.

efecc153e57810d992c25a28e55d8f66.png

Як бачимо, рейтинг очолюють два міські голови: Харкова – Геннадій Кернес та Рівного – Володимир Хомко. Обидва за час каденції не виконали по 34% обіцянок.

Друге місце антирейтингу посідає мер Херсона Володимир Миколаєнко, який провалив 31% обіцянок.

Далі йде міський голова Києва Віталій Кличко, який не впорався із 30% обіцянок.

Замикають першу десятку ті, хто найгірше впорався з обіцянками: міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та ще один представник партії мерів Борис Філатов – міський голова Дніпра. Обидва не виконали по 23% обіцянок.

Мер Тернополя Сергій Надал провалив 20% обіцянок, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наразі провалив 19% обіцянок, а його колега з Чернігова Владислав Атрошенко – 18%.

Найкращий результат поки в міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, який не виконав 10% обіцянок.

Нагадаємо, баланс довіри у президента України Володимира Зеленського за рік із позитивного +34,1% опустився до негативного -8,9%. На сьогодні Зеленському повністю довіряють 13% респондентів, скоріше довіряють 28,3%, скоріше не довіряють 25,4% і зовсім не довіряють 24,8%.

Як ми писали, нардепи від "Слуги народу" відзначилися у Дніпрі. З порушенням карантинних вимог вони зібралися великою компанією у місцевому ресторані "Репортер". Замість дозволених 4 осіб за столиком сиділи не менше 7. На обід до закладу прийшли Давид Арахамія, Олександр Корнієнко, Максим Бужанський, Олександр Трухін, Кирило Нестеренко, Денис Герман, а також голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник і губернатор Олександр Бондаренко.

До речі, у фракції «Слуга Народу» серед 247 народних депутатів 153 є мільйонери. Таким чином, мільйонером є кожен другий депутат монобільшості. Такі дані відображені у деклараціях депутатів, повідомили у громадській організації «Комітет виборців України».

Читайте також:5 міст України потрапили у європейський бізнес-рейтинг