Політика
23 червня 2020
Сьогодні Зеленському не довіряють 50% громадян, - результати соцопитування
Ще гірша ситуація з довірою Кабінету Міністрів України - баланс довіри -54,3%, Верховній Раді -55,4%.
news-image

Баланс довіри у президента України Володимира Зеленського за рік із позитивного +34,1% опустився до негативного -8,9%, заявляє голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Ольга Балакірєва кореспонденту Інтерфакс Україна.

Після обрання тримався позитивний баланс довіри. Ситуація почала змінюватися в січні, і як ви бачите, вже на тлі коронавірусу наші останні виміри в травні й червні показали зміну цього балансу і нині баланс довіри негативний", - сказала Балакірєва, презентуючи дослідження Центру соціального моніторингу на прес-конференції "Моніторинг громадської думки населення України: червень 2020" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, на сьогодні Зеленському повністю довіряють 13% респондентів, скоріше довіряють 28,3%, скоріше не довіряють 25,4% і зовсім не довіряють 24,8%.

Отже, 50% населення сьогодні не довіряють президенту Зеленському", - наголосила Балакірєва.

Також, за словами Балакірєвої, негативний баланс довіри й у таких інституцій, як уряд і парламент.

Ще гірша ситуація з довірою Кабінету Міністрів України - баланс довіри -54,3%, Верховній Раді -55,4%", - повідомила Балакірєва.

Згідно з опитуванням негативний баланс довіри у Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) -62,8%, прокуратури -61%, Державного бюро розслідувань (ДБР) -58% Національного банку -44,6%, Національної поліції -42,8%, Служби безпеки України (СБУ) -34,1%.

Водночас баланс довіри у Збройних сил України (ЗСУ) позитивний - 32,4%.

Під час дослідження 10-19 червня 2020 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента було опитано 3037 осіб у всіх регіонах України, крім окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму. Похибка вибірки становить 1,1-1,9%.

Як ми писали, нардепи від "Слуги народу" відзначилися у Дніпрі. З порушенням карантинних вимог вони зібралися великою компанією у місцевому ресторані "Репортер". Замість дозволених 4 осіб за столиком сиділи не менше 7. На обід до закладу прийшли Давид Арахамія, Олександр Корнієнко, Максим Бужанський, Олександр Трухін, Кирило Нестеренко, Денис Герман, а також голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник і губернатор Олександр Бондаренко.

Нагадаємо, у фракції «Слуга Народу» серед 247 народних депутатів 153 є мільйонери. Таким чином, мільйонером є кожен другий депутат монобільшості. Такі дані відображені у деклараціях депутатів, повідомили у громадській організації «Комітет виборців України».

До речі, колишній голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Володимир Зеленський "проміняв мрії про щасливу країну на дешеві забаганки непрофесіоналів, які ним маніпулюють".

Читайте також:У Зеленського анонсували перевірки громадського транспорту та закладів громадського харчування