Суспільство
22 червня 2020
У Львові намалювали мурал-подяку медикам
У Львові на День медика, 21 червня, на стіні лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, урочисто відкрили мурал, який художники намалювали як подяку медикам.
news-image

У Львові на День медика, 21 червня, на стіні лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, урочисто відкрили мурал, який художники намалювали як подяку медикам, пише zaxid.net.

На стіні зображено лікарку у захисній масці, яка бореться за життя під час пандемії, та хлопчика, що пише на тлі її білого халату слово «дякую». Також поруч намалювали маленьку дівчинку, яка запускає жовто-блакитного повітряного змія.

«Наскільки наші лікарі є скромними, що навіть в таке свято вони стоять з боку, в тіні. Цей мурал – як свіже повітря, як сонце. … Шкода, що COVID-19 заставляє нас зовсім по-іншому зрозуміти силу і велич наших медиків», – йдеться у повідомленні.

Художники намалювали цей мурал, щоб висловити подяку усім медичним працівникам, що борються за життя під час пандемії коронавірусу.

Висота муралу 21 метр. Над муралом працювали художники: Святослав Владика, Максим Шиманський, Анастасія Руднєва, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щерба та група Sacred Universe.

Під час відкриття виступили сім музикантів оркестру Львівської філармонії, а також лікарі з лікарні швидкої медичної допомоги, котрі не тільки зіграли на музичних інструментах, а й заспівали.

Нагадаємо, з 1 вересня буде підвищено зарплати медикам. Медичним працівникам другої та третьої ланки з 1 вересня поточного року буде підвищено заробітну плату.

До речі, президент Володимир Зеленський У День медичних працівників попросив українців зробити подарунок лікарям — носити маски, тримати дистанцію та уникати скупчення людей. Про це він сказав у відеозверненні з привітанням медиків.

Також стало відомо, що 51-річна львів’янка з коронавірусом вижила після 33 днів на апараті ШВЛ. Це перший випадок в лікарні такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ.