Суспільство
19 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

92-річна бабуся з Рівненщини перемогла коронавірус

У Рівному коронавірус подолала 92-річна бабуся. Вона стала найстарішою пацієнткою в області, яка змогла вилікуватись від коронавірусу COVID-19. Напередодні її виписали з інфекційного відділення рівненської міської лікарні. На лікуванні Тетяна Гойчук перебувала разом з 66-річною донькою. Та потрапила у медзаклад у важкому стані, майже тиждень перебувала у реанімації. Перебіг COVID-19 у неї був набагато складнішим, ніж у матері.

За словами медиків, 92-річна жінка перенесла коронавірус легко, бо не мала інших хронічних хвороб. Та головне – була впевнена, що одужає. Найбільше хотіла повернутись додому і побачити правнуків. Обох уже виписали з лікарні.

Україна отримає від США 16 патрульних катерів на 600 млн доларів

Держдепартамент США схвалив продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI і необхідного для них обладнання на 600 мільйонів доларів. Тепер Україна зможе купити 16 катерів; 32 гармати MSI Seahawk A2; 20 електрооптичних інфрачервоних радарів (FLIR) — 16 встановлених і 4 запасних; 16 акустичних систем дальньої дії (LRAD) 5 км; 16 ідентифікаційних систем (IFF); 40 гармат МК44 (32 встановлених і 8 запасних); комунікаційне обладнання; допоміжне обладнання; запчастини та інструменти. Україна буде використовувати ці судна для кращого захисту своїх територіальних вод і захисту інших морських інтересів.

Ейфелеву вежу відкриють вперше за три місяці

Ейфелеву вежу у Парижі відкриють 25 червня вперше за три місяці. Це було найдовше закриття пам'ятки з часів Другої світової війни. Працюватиме вежа з обмеженнями. Так, до початку липня піднятися на пам'ятку можна буде лише сходами. Ліфти є обмеженим простором, тому становлять ризик для передачі коронавірусу. Також відвідувачі не зможуть піднятися вище за другий рівень вежі На сходах буде діяти однобічний рух. Усі відвідувачі від 11 років повинні мати маску на обличчі. Директор Ейфелевої вежі Бранко Руїво розповів, що зараз у французів є шанс відвідати національну пам'ятку, адже поки діють обмеження для закордонних туристів.

КМДА анонсувала створення півкілометрової канатної дороги через Дніпро

Через Дніпро облаштують атракціон канатної переправи — йдеться про ділянку від Арки Дружби народів до Труханового острова. Зазначається, що канатну переправу створять коштом інвестора, замовником реалізації проекту є КП з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва «Плесо». Попередньо довжина канатної переправи становитиме 530 метрів.

США передали Україні Javelin, боєприпаси та рації на $ 60 мільйонів

Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 мільйонів доларів для потреб військових та передало їх українським партнерам. У посольстві наголосили, що США і далі стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії.

Єгипет з 1 липня прийме туристів з України: відкриті продажі турів

У липні українці зможуть вирушити на відпочинок до Єгипту: у країні відкриють готелі, які отримали Hygiene Safe Certificate. Так, повідомляється про старт продажу пакетних турів до Єгипту з вильотом починаючи з 1 липня. Йдеться про єгипетські курорти Хургада та Шарм-ель-Шейх. Зазначається, що відновлять роботу тільки готелі із необхідними сертифікатами: Hygiene Safe Certificate підтверджує дотримання оновлених протоколів безпеки під час пандемії коронавірусу. Крім того, Єгипет вирішив заохотити іноземців до подорожей та скасував сплату за туристичні візи до 31 жовтня. Це стосується і мандрівників з України, які прибуватимуть прямими чартерними рейсами.

На вихідних українці побачать у небі «вогняне кільце»

У неділю, 21 червня, мешканці Землі можуть спостерігати кільцеподібне сонячне затемнення. В Україні сонячне затемнення відбудеться о 9:40 за київським часом. Його можна буде дивитися онлайн в прямому ефірі на YouTube. Наступне таке затемнення буде 10 червня 2021 року.  Як зазначається, на піку затемнення Місяць перекриє 99,4 відсотка Сонця. Максимальна фаза затемнення буде спостерігатися на півночі Індії. Це затемнення є повторенням через сарос кільцеподібного сонячного затемнення 10 червня 2002 року (в районі Тихого океану).

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про 12 ознак, що дитина досягне успіху. Ми розповімо вам про основні ознаки, що вказують на те, що в майбутньому на вашу дитину чекає успіх.

До речі, як українцям убезпечити свої стосунки у родинах в умовах замкнутого простору під час карантину, який запровадили через поширення коронавірусу, розповіла психолог Марія Фабричева.

Також повідомляли, що США нададуть Україні 250 мільйонів доларів безпекової допомоги.

Читайте також:Ізраїльські вчені створили багаторазову захисну маску. Вона самоочищується від зарядки для телефону