Події
18 червня 2020
Печерський суд. Обрання запобіжного заходу Петру Порошенку. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» знаходиться на місці подій біля суду та проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні, 18 червня, з 15:00 дня в Печерському районному суді обиратимуть запобіжний захід для п'ятого президента Петра Порошенка у справі про можливі порушення при призначенні заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Кореспондент інфопростору «Є!» знаходиться на місці подій біля суду та проводить пряму трансляцію. 

Слідство при новій владі підозрює, що у 2018-му, ще будучи президентом, він "шляхом видання явно злочинного наказу схилив" військову посадову особу - главу СВР Єгора Божка - "до перевищення ним влади і службових повноважень", тобто до призначення Семочка.

Присутні представникик поліції Діалогу.

Петро Порошенко приїхав до суду. Люди зустріли його оплесками. Порошенко подякував присутнім за підтримку. Почав падати дощ.

Вперше за 28 років незалежності президент України йде в суд де 100% їхні прокурори вимагають арешту. Це дрібна помста дрібних закомплексованих людей, які не люблять Україну. За нами правда...", - сказав Порошенко.
Рік тому українці повірили в диво якого не сталось. Есперемент над країною виявився пшиком. Почала валитися економіка, армія, і навіть їх уряд. Нові обличчя не знають що робити. Такимим діями вони втрачають підтримку світових партнерів. Кому служать ці поплічники? ", - наголосив Порошенко.

Також Петро Порошенко озвучив, що на нього завели справу за томос.

Ще одна новина, яку я дізнався тільки на цьому тижні. Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу. За розпалювання міжрелігійної ворожнечі, шляхом отримання томосу і створення Православної церкви України", - заявив з ганку суду Порошенко.

Також Петро Олексійович підкреслив, що за останні три дні отримав сотні тисяч телефонних дзвінків і СМС в зв'язку з його втратою батька і переслідуванням владою.

Наприкінці своєї промови 5-й президент розповів, що провів всю ніч біля труни батька і попросив присутніх помолитися за нього.

На мітинг прийшов і Олексій Гончаренко.

В клоуна є своє місце. Біля МакДональдса", - сказав нардеп

Виступила й Ірина Геращенко.

Біля мікрофону нардеп Софія Федина. Вона попросила протестувальників пропускати тролейбуси. Рух для автомобілів по вулиці Володимирській від пам'ятника Хмельницькому в сторону Михайлівського собору - заблоковано. Вона назвала Зеленського потерпілим і оголосила, що потерпілий не може бути президентом. 

Сьогодні судять Україну. Якщо їм це вдасться - кожен з нас буде наступним. Разом і до перемоги", - сказала Софія Федина.

Звучить пісня "Червона калина".

"Ми готові захистити українську державу" - скандують люди. 

Є представники різних партій та громадських організацій. Прийшло кілька тисяч людей, вони тримають прапори України. Вони скандують "Зелю - геть!", "Порошенко". 

До людей вийшла дружина Порошенка - Марина Порошенко. Вона подякувала кожному за підтримку, наголосила, що це надзвичайно цінно. Люди кричать "Дякуємо". За 5 років президенства Порошенка всі тяжко працювали для того щоб зміцнити та зберегти Україну. Справжнім терором вона назвала намагання знищити українську мову, намагання переписати історію України, знищення опозиції.

Але в них нічого не вийде. Ми їм цю радість не подаруємо. Брехня, яка привела брехунів і боягузів до влади, рано чи пізно буде викрита. Нам не байдуже яке майбутнє чекає нашу країну. Нам є різниця...", - сказала Марина Порошенко.

На заході серед людей були помічені волонтер Мирослав Гай, блогер Андрій Карпов (Полтава), телеведучий Тарас Березовець, громадська діячка Маруся Звіробій та інші.

 

Частина з присутніх є однопартійцями Порошенка з «Європецської солідарності», які раніше покинули у повному вкладі сесійну залу парламенту, щоб піти під стіни суду.

На екрані транслюють включення з залу засідань, люди слухають промову  Петра Порошенка, де він згадує про колишнього Генерального прокурора Рябошапку, який у свій час назвав цю справу "Треш", що в перекладі означає сміття. Попрошенко попросив суд діяти по Закону.

Періодично включають на екрані вирізки з відеопідтримки Порошенка закордонними політиками - колегами. 

 

 

Біл намету люди пишуть листи Зеленському. 

Парубій біля мікрофону згадав події Майдану. 

Зеленський - це маленька карикатурна копія Януковича. Де він був коли ми були на Майдані?", - запитав Парубій.
Нікуди Порошенко не поїде. Він не вчинив жодного злочину. Вони нас не зламають. За нами перемога", - наголосив Парубій.

 


Суд відклав розгляд питання про обрання запобіжного заходу Петру Порошенко. Наступне засідання відбудеться 1 липня о 14.00.

Порошенко вийшов із зали суду. Люди скандують "Порошенко".

Ви зробили Диво. Правда з нами Вони намагалися змінити арешт, тримання під вартою і вони сказали про те, що достатнім виявляється особистого зобов'язання. Вони це роблять, щоб вилучити паспорт і не дати мобілізувати світ в протистоянні Росії", - сказав присутнім Петро Олексійович.

Порошенко знову звернувся до людей з проханням помолитися за його батька.

Зараз збирається колона і всі йдуть на Банкову під Офіс Президента, щоб там продовжити свій протест. 

Прихильники Петра Порошенка йдуть від Печерського суду до Офісу президента по вулиці Інститутській

Люди стали на коліна, щоб помолитися до Небесної сотні. Герої не вмирають. 

2103f74f577101e95bd36600d78809c7.png

99a42fab07ea10cc1b1aaf49e5f3508d.png

c40abd71c741bc91bd8490ea2dbf446b.png

Колону з мітингувальниками не пускають на Банкову. Але люди не розгубилися, самі підняли шлагбаум і пройшли.

a1bf0fef5f38790a60b3179c4091140d.png

Ворота відчинені, люди вільно проходять у двір. "Голобородько виходь" скандують мітингувальники. 

16c5bbaa6226ba590eb22b2a3e302edb.png

cfa429b3153b96eda5dfd3d1c48a1120.png

737b3d9e1e2b144d9f12a425cf22713c.png

5282b854193542f50b5bfe1b46513af6.png

38600c089ddb6714e34158182f872f76.png

8cb48e911dd6eb965ed184c26b5a7158.png

Акція прихильників Петра Порошенко під ОП закінчилася фаєрами, димовими шашками і вигуками "зелю геть!"

Нагадаємо, В Офісі генпрокурора Ірини Венедіктової заявили, що вимагатимуть для Порошенка арешту з можливістю внесення 10 млн грн застави.

Справу проти Порошенка буде розглядати суддя Сергій Вовк - той самий, який у 2012-му вів процес Юрія Луценка і засудив його до чотирьох років в'язниці. У Порошенка подали клопотання щодо Вовка: там підозрюють, що він може бути пов'язаний із Банковою, яка, як вважають у п'ятого президента, стоїть за цією справою.

Проти Порошенка розробляють 13 справ за статтями (серед інших) про держзраду, захоплення держвлади, втручання в діяльність суду.

10 червня 2020-го Порошенко прийшов до ДБР як свідок у справі про картини, але йому спробували вручити підозру у справі про призначення Семочка у СЗР.

16 червня 2020-го помер батько Порошенка.

Вчора, 17 червня, у п'ятого президента повідомили, що він переніс похорон через суд.

В суд на Венедіктову подали адвокати Порошенко.

Читайте також:Запобіжний захід Порошенку: Офіс генпрокурора проситиме арешт і 10 мільйонів гривень застави