Інфографіка
18 червня 2020
129 замість 490: як в Україні скоротять кількість районів (інфографіка)
Нинішні райони України були сформовані ще за часів СРСР у першій половині минулого століття і не відповідають сучасним стандартам.
news-image

Команда інфопрострору «Є!» підготувала дані щодо змін у адміністративно-територіальному устрої України,  які Кабінет міністрів затвердив 12 червня.

531e668bf04201cf200427b6b75f6c3f.png

Проєкт передбачає скорочення кількості районів з 490 до 129. 

«Нинішні райони України були сформовані ще за часів СРСР у першій половині минулого століття і не відповідають сучасним стандартам. Крім того, у нас є райони, де проживає 5 тисяч осіб, а є райони, де проживає понад 180 тисяч осіб. Великі перекоси в субвенціях, дотаціях. Відповідальність у таких районах однакова, а навантаження різна», – розповів прем'єр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що ця реформа повинна бути завершена до місцевих виборів, призначених на жовтень. 

Наприклад, У Київській області планується створити 6 районів (замість 25): Білоцерківський, Бориспільський, Бучанський, Обухівський, Переяславський, Фастівський.  У Харківській - 7 районів (замість 27): Ізюмський, Красноградський, Куп'янський, Лозівський, Люботинський, Харківський, Чугуївський.

У Дніпропетровській області буде 6 районів (замість 22): Дніпровський, Каменський, Криворізький, Нікопольський, Новомосковський, Павлоградський.

Львівську область планується розділити на 7 районів (замість 20): Дрогобицький, Золочівський, Львівський, Самбірський, Стрийський, Червоноградський, Яворівський.

Як ми писали, Кабмін поділив Україну на 129 районів. Кабінет міністрів сьогодні, на позачерговому засіданні 12 червня, затвердив список 129 районів в Україні.

До речі, Зеленський пропонує всенародний референдум із 4 питань і голосувати через інтернет. Всеукраїнський референдум не допускається щодо законопроектів з питань податків, бюджету та амністії.

Також стало відомо, що Рада не схвалила оновлену Програму діяльності уряду. Програму 18 червня на засіданні Верховної Ради підтримали 207 народних депутатів з 226 необхідних.

Читайте також:Комітет Ради підтримав постанову про відставку Авакова