Суспільство
16 червня 2020
Шмигаль хоче жорсткіше карати за відсутність маски у транспорті й приміщеннях
Керівник Кабміну зазначив, що голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб у своїх регіонах не допускати різке зростання кількості хворих на COVID-19.
news-image

В уряді готові скасувати маски на вулицях, але хочуть посилити адміністративну відповідальність за їх відсутність на громадянах у громадських місцях і транспорті під час карантину.

Про це стало відомо на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише урядовий портал

Керівник Кабміну зазначив, що голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб у своїх регіонах не допускати різке зростання кількості хворих на COVID-19. 

Він закликав керівників областей тримати епідемію під контролем і пояснювати суспільству, що пом’якшення карантину не є його скасуванням. 

Людям треба роз'яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті. Дуже важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання цих соціальних заходів... Поки що ми бачимо незначне, але зростання кількості підтверджених хворих. Для того, щоб не допустити в певний момент експонентного зростання захворілих та перевантаження медичних закладів, треба діяти зараз. Абсолютно достатньо тої влади, тих повноважень у кожного з вас, шановні голови ОДА, для того, щоб ми ситуацію тримали на контролі і адаптивний карантин приносив свої результати", - сказав Шмигаль.
 

Як ми писали, в Україні зареєстровано 666 нових випадків коронавірусу за добу. За добу 15 червня в Україні діагностували COVID-19 у 666 осіб, 275 хворих одужали, 11 осіб померли.

До речі, як виявилося, директор школи, яка захворіла на коронавірус, спілкувалася з великою кількістю людей, коли вже отримала позитивний тест на COVID-19! Вона нікому нічого не сказала і встигла сходити на роботу. Держпродспоживслужба міста звернулася до правоохоронних органів щодо порушення проти директора кримінальної справи за порушення правил самоізоляції і нараження інших людей на небезпеку.

Також стало відомо, що Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт як мінімум на 300 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. За словами представників міністерства, в найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

Читайте також:На Франківщині знову посилили карантин: місцеві протестують