Україна
16 червня 2020
Дайджест головних новин за 16 червня
Читайте про найголовніші події дня, 16 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 16 червня.

Мангера затримано СБУ 

Офіс генерального прокурора повідомив, що СБУ затримала главу Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на Катерину Гандзюк. Зараз Мангера везуть до Києва, де Печерський районний суд повинен розглянути йому запобіжний захід.

В Україні зареєстровано 666 нових випадків коронавірусу за добу

За даними ЦГЗ, на 16 червня (станом на 9:00) в Україні 32 476 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 912 летальних, 14 528 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 666 нових випадків. Загалом проведено 507 251 тестування методом ПЛР.

Олену Зеленську госпіталізували в лікарню Києва 

Олену Зеленську госпіталізували в лікарню Києва. Минулого тижня після ПЛР-обстеження у першій леді був виявлений коронавірус.

Зараз діагноз Олени Зеленської звучить так: COVID-19. Позагоспітальна двостороння полісегментарна пневмонія середнього ступеня тяжкості.

У Мінфіні розраховують відмовитись від кредитів МВФ до 2023 року 

Міністр фінансів Сергій Марченко сподівається, що Україна зможе вже у 2022 році відмовитись від кредитування Міжнародного валютного фонду.

Ми віримо, що в нас буде можливість до 2023 року, вже в 2022-му році сказати, що нуль кредитів від МВФ в бюджет. Тобто ми маємо можливість за рахунок детінізації, за рахунок збільшення доходів, за рахунок підвищення ефективності видатків, за рахунок підвищення наших кредитних рейтингів", - сказав Марченко.

Стерненко під судом порвав ухвалу, влаштував акцію біля будинку генпрокурора Венедіктової та запалив фаєри під будинком Зеленського 

Він нагадав, що в ухвалі суду написано, що йому необхідно відбуватися домашній арешт у військовій частині в Одесі, "куди мене не пустять, бо це режимний об’єкт, і це — місце моєї прописки".

Україна досягла значного прогресу у покращенні фіскальної прозорості 

Україна все ще не відповідає мінімальним стандартам бюджетної прозорості, але досягла значного прогресу на шляху до прозорого і підзвітного бюджетування, завершивши перехід на міжнародні стандарти звітності. Про це йдеться у звіті Державного департаменту США з Фіскальної прозорості, оприлюдненому 15 червня.

В звіті, який оцінює наскільки уряди у світі надають доступ громадськості до повних і достовірних бюджетних документів та ліцензій на видобуток корисних копалин, зауважується, що 76 з 141 урядів у світі відповідали мінімальним вимогам фіскальної прозорості.

За червоні покажчики повороту почали штрафувати на 425 грн 

Українські автомобілісти не звертають уваги на те, якого кольору покажчики поворотів їх автомобілів. І дарма. Компанія "Дорожній адвокат" стверджує, що поліція може оштрафувати за "нестатутний" колір цих елементів.

Три роки тому в нашій країні вступили в силу правила, згідно з якими передні і задні покажчики поворотів повинні бути тільки жовтого кольору. Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає штраф у розмірі 425 грн за неправильні попереджувальні сигнали. А покажчики поворотів по ПДР якраз і є попереджувальними сигналами.

Нагадаємо, між Запорізькою та Дніпропетровською областями відкриють річкове пасажирське сполучення. Катер відправлятиметься з пристані у Кам'янці-Дніпровській до порту в Нікополі та назад у період відсутності паромної переправи.

Як ми писали, з 15 червня українці можуть їздити до Албанії, США, Туреччини і Британії. А з 1 липня буде розглянута

До речі, експерт розповів про нові правила турпоїздок. Тепер при здійсненні поїздок необхідно дотримуватися санітарних норм і протоколів, які рекомендувала всім країнам Всесвітня організація охорони здоров'я.

Читайте також:У США відеогру вперше офіційно прирівняли до ліків