У Мінфіні розраховують відмовитись від кредитів МВФ до 2023 року
Міністр фінансів Сергій Марченко сподівається, що Україна зможе вже у 2022 році відмовитись від кредитування Міжнародного валютного фонду.
news-image

Міністр фінансів Сергій Марченко сподівається, що Україна зможе вже у 2022 році відмовитись від кредитування Міжнародного валютного фонду.

Про це пише Українська Правда.

Ми віримо, що в нас буде можливість до 2023 року, вже в 2022-му році сказати, що нуль кредитів від МВФ в бюджет. Тобто ми маємо можливість за рахунок детінізації, за рахунок збільшення доходів, за рахунок підвищення ефективності видатків, за рахунок підвищення наших кредитних рейтингів", - сказав Марченко.

Марченко також прокоментував підвищення рейтингу України Міжнародним рейтинговим агентство Moody's Investors Service. Міністр фінансів розраховує на подальше отримання рейтингу інвестиційного класу.   

Нагадаємо, аналітики прогнозують зростання курсу долара. Після отримання першого траншу МВФ та макрофінансової допомоги ЄС, ймовірно, спекулянти, які заробили на зміцнення гривні, вирішили зафіксувати прибуток, це і викликало ослаблення за останні дні.

До речі, уряд очікує зростання української економіки з 3-го кварталу. Уряд не передбачає глобального обвалу економіки.

Як ми писали, Рада директорів МВФ схвалила програму Stand-by для України загальним обсягом 5 млрд доларів. Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для підтримки економіки та допомоги людям.

Також стало відомо, що на економіку чекає найбільше падіння з часів Другої світової війни. Світовий банк прогнозує падіння світової економіки на 5,2% у 2020 році у зв'язку з пандемією COVID-19.

Читайте також:В ЄС зафіксували рекордний спад промвиробництва за останні 25 років