Суспільство
15 червня 2020
Сімейна справа: ТОП-7 ідей для бізнесу вдома
Цікавих ідей для бізнесу у сімейному колі
news-image

Сімейний бізнес вдома — варіант для тих, хто прагне добре заробляти і працювати пліч-о-пліч з рідними людьми. У дружньому родинному колі труднощі, стреси та інші робочі моменти переживати легше. Ще один плюс у тому, що кожен член родини особисто зацікавлений в успіхові справи, а бізнес-ідея таким чином розвивається. Але у такому випадку важливо навчитися розділяти роботу і вільний час, щоб не перетворювати сімейні свята на наради.

Ми уважно придивилися до цікавих ідей для бізнесу у сімейному колі та відібрали для вас найперспективніші.

Подарункові букети з солодощів, фруктів і снеків

Кілька майстер-класів чи відео-уроків, і ви зробите такий букет

Уже кілька років популярні практичні букети, якими можна не лише помилуватися і похизуватися у соцмережах, а й поласувати. Таку красу роблять із фруктів, цукерок, зефіру, навіть із м‘ясних закусок та снеків до пива. Кілька майстер-класів чи відео-уроків, і ви зробите такий букет. Роботи в такому бізнесі вистачить усім: хтось закуповуватиме матеріали та начинку для таких букетів, хтось прийматиме замовлення, робитиме доставку, а хтось виготовлятиме. Гнучкість, оперативність та креативність забезпечать постійний потік клієнтів, адже щодня у когось свято.   

Походи та екскурсії

Особливо популярні тури вихідного дня

Ваша сім‘я обходила та об‘їздила усі околиці, знає, де наймальовничіші світанки і заходи сонця? На цьому можна побудувати сімейний бізнес. Ви зможете організовувати екскурсії — пішохідні, велосипедні, сплави на байдарках і т.д. Особливо популярні тури вихідного дня або невеликі походи на свята. Часто компанії друзів чи офіси  просять організувати відпочинок від А до Я, а їхні гарні відгуки забезпечать вас клієнтами. Такий відпочинок актуальний і для людей з інших міст та з-за кордону, для них можна проводити цікаві екскурсії.

 

Бізнес в гаражі: виготовлення товарів для дому та інтер’єру

Зараз актуальні статуетки й світильники у стилі лофт

Оригінальні дерев‘яні меблі, полички, вішалки, скриньки з вирізьбленими візерунками, підставки для квітів — усе це можна виготовити у власному гаражі, чи навіть в орендованому. Якщо ж вам звичніше працювати з металом, вибір не менший. Тим паче, зараз актуальні статуетки, світильники та інші предмети інтер‘єру у стилі лофт, які виготовляють навіть з металобрухту.   

Домашній текстиль

Високо ціняться пледи та скатертини, зв’язані вручну чи на машинці

Постільна білизна, пледи, дитячі покривальця, скатертини — усе це можна шити власноруч і продавати на дошках оголошень чи у соцмережах. Якщо додати елементи ексклюзивності: вишивку, гаптування і т.д., такі речі можна презентувати як подарунки. Високо ціняться пледи та скатертини, зв‘язані вручну чи на машинці.

Виготовлення мила і косметики ручної роботи

Бізнес вдома: ТОП-10 ідей з мінімальними вкладеннями
Натуральне мило — це ще й подарунок

Натуральність в тренді, і особливо це стосується догляду за собою. Мило ручної роботи з натуральними маслами, косметика, виготовлена на рослинній основі — це зараз актуально і потрібно людям. Зробити мило, крем, шампунь, тонік можна власноруч. Для цього досить лише закупити сировину, подивитися інструкцію на відео та трохи попрактикуватися. До речі, натуральне мило – це не лише товар для догляду за шкірою, а й подарунок. Брусочки у вигляді різноманітних фігурок – від автомобілів до тістечок – виглядають дуже гарно.

Доставка обідів в офіси

Бізнес вдома: ТОП-10 ідей з мінімальними вкладеннями
Розкажіть про себе та влаштуйте дегустацію

Тепла домашня їжа — це те, чого не вистачає багатьом офісним працівникам. Тому якщо у вашій сім‘ї люблять куховарити, такий сімейний бізнес вдома для вас. Готувати можна із закуплених оптом сезонних продуктів. Головне – розповісти про себе, можливо навіть влаштувати дегустацію. А далі смачна їжа та вчасна доставка стануть найкращою рекламою. Можна готувати як класичні домашні обіди, як у дитинстві, так і виключно здорову їжу, страви для ваганів чи до посту. У такому бізнесі робота знайдеться для кожного члена сім‘ї та навіть для сусідів.

Домашній міні-дитсадок

Бізнес вдома: ТОП-10 ідей з мінімальними вкладеннями
Для вас — бізнес вдома, а матусі по-сусідству будуть раді залишити дитину у безпеці

Ця бізнес-ідея прийшла до нас з Європи. Домашні дитсадки там дуже популярні. І далеко не всі, хто їх організовує, мають педагогічну освіту. Достатньо добре приглядати за малечею, вчасно та смачно годувати й забезпечити комфортний простір для ігор та відпочинку. Дітей в таких садочках зазвичай лишають на день або на кілька годин. Матусі по-сусідству будуть раді залишити дитину у безпеці, доки у них є нагальні справи.

Раніше стало відомо, що у Львові відкрили перший науковий парк. Пріоритетними напрямками роботи парку є нові та відновлювальні джерела енергії, машино- та приладобудування, ресурсоощадні технології, мікроелектроніка, телекомунікації, вдосконалення хімічних технології та інше.

Нагадаємо, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Читайте також:Перший підприємець в Україні отримав рефінансування кредиту під 0%