Суспільство
10 червня 2020
Як перестати сидіти в телефоні і почати жити
«Сховайте» програми в телефоні, які утримують вашу увагу
news-image

Мабуть, ніхто не буде сперечатися з тим, що смартфон - великий винахід, який спрощує нам життя. Ми в будь-який момент може отримати доступ до будь-якої інформації, зв'язатися з близькими, послухати улюблену музику. Але постійно "сидіти" в смартфоні шкідливо, тому що він заважає радіти справжньому життю. Як же змусити себе проводити менше часу за його екраном, пише «Є!»  з посиланням на elle.ru

Вивчіть свої відносини зі смартфоном

Проаналізуйте, скільки часу ви проводите за екраном мобільного телефону. Запитайте себе, яка частина продуктивна, а яка - просто звичка або спроба розвіятися? Спираючись на ці дані, можна легко зрозуміти, на що саме доводиться більша частина часу, проведеного за смартфоном даремно, — казуальні ігри, соцмережі або сайти з плітками.     

"Сховайте" непотрібні додатки

Часто ми відкриваємо додатки неусвідомлено, на автопілоті, навіть якщо зовсім не збиралися цього робити. Позбутися від цієї дратівної звички нескладно: досить прибрати програми з головного екрану куди-небудь подалі — наприклад, видаліть його з робочого столу або створіть спеціальну папку. Головне, щоб знайома іконка не з'являлася перед очима кожен раз, коли ви берете в руки телефон.

Вимкніть повідомлення

Велика частина з десятків, встановлених на ваш смартфон додатків, не вимагає термінової реакції, тому вимкніть повідомлення. Коментарі, подарунки у грі, новини про оновленій програмі — все це може почекати.

Використовуйте менше слів

Замість того, щоб вести нескінченні текстові листування, використовуйте мультимедіа — фото, відео, стікери. Це заощадить ваш час.

Знайдіть нове хобі

На перший погляд, ця рада контрпродуктивна: коли ж займатися новим захопленням, якщо часу і так ні на що не вистачає? З іншого боку, нудьга — одна з найпоширеніших причин, по якій ми починаємо "залипати" в смартфон. Замість того, щоб меланхолійно промотувати стрічку з фотографіями друзів, можна відправитися на йогу, або просто в парк з друзями.

Також читайте: Експерт розповів про нові правила турпоїздок

Читайте також:Найкращі фільми про дельфінів для перегляду на вихідні