Резонанс
10 червня 2020
Сліпих ошукали на квартири. Протест в Києві
Учасники акцій кажуть, що їх ошукали на квартири.
news-image

Товариство сліпих протестує в центрі Києва, передає кореспондент інфопростору «Є!».

Члени товариства сліпих стояли в черзі на квартири. Але в процес будівництва втрутився бізнес і все пішло не так, як очікували люди. І зараз вони вийшли на акцію протесту. Учасники акцій кажуть, що їх ошукали на квартири.

У Києві фінансовий директор заснованої українським бізнесменом Віктором Пінчуком групи «EastOne Group», а також голова наглядової ради підконтрольного Пінчуку банку «Кредит Дніпро» Андрій Дудник намагається віджати будинок в Українського товариства сліпих (УТОС). Про це йдеться в розслідуванні журналіста «СтопКору» Артема Поліковського.

Це товариство надає роботу кільком сотням людей із вадами зору. Вони змушені щодня їздити до виробничого центру зі спальних районів Києва, щоб руками виготовляти вироби (вимикачі, металогалантерея та інше). Добираються звісно що транспортом, щодня зіштовхуючись із безліччю перепон. 

Зазначимо, у товаристві мають безтермінові права власності на земельну ділянку.

Коли будівництво розпочалось, на майданчик почали приходити псевдоактивісти, які виступали проти зведення будинку. За їхніми словами, вони представляють орган самоорганізації населення «Воздвиженка».

У хід подій втрутилися активісти, яких підтримує інвестбанкір Андрій Дудник. В результаті їхніх дій у 2019 році будівництво об'єкту було заблоковане через суд.

Зазначимо, що зараз біля будівлі ДБР відбувається імпровізована виставка картин. Акція присвячена тому, що нещодавно працівники ДБР, щоб вручити повістку Петру Порошенку, вдерлися у картинну галерею. Протест має характер тролінгу.

Також повідомляли, що керівництво Одеської митниці підозрюють в організації корупційної схеми під час розмитнення товарів.

Читайте також:Вивчення історії корупції в Україні | NBC News Now. Вперше українською