Рада директорів МВФ схвалила програму Stand-by для України загальним обсягом 5 млрд доларів.
Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для підтримки економіки та допомоги людям.
news-image

Рада директорів МВФ схвалила програму Stand-by для України загальним обсягом 5 млрд доларів. Програма розрахована на півтора року. Про це повідомив Шмигаль у Телеграм.

«Зелене світло» від Міжнародного валютного фонду підтверджує відповідальність влади, зокрема нашого Уряду, щодо виконання своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами, а також відданість системним змінам у країні. Усі структурні маяки, що прописані в документі, Україна має робити хоч із МВФ, хоч без нього. Це той порядок денний, який наша країна визначила для розбудови комфортної держави. І співпраця з МВФ на найближчі 18 місяців дасть нам можливість рухатися вперед як у цьому питанні, так і у відносинах з ЄС та іншими міжнародними партнерами", пише Денис Шмигаль.

Перший транш у розмірі 2,1 млрд доларів ми очікуємо вже цього місяця. Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для підтримки економіки та допомоги людям.

Нагадаємо, на економіку чекає найбільше падіння з часів Другої світової війни. Світовий банк прогнозує падіння світової економіки на 5,2% у 2020 році у зв'язку з пандемією COVID-19.

До речі, аналітики прогнозують падіння курсу долара. Найближчого тижня очікується зниження курсу долара до гривні. Цьому сприятиме затвердження Міжнародним валютним фондом (МВФ) програми Stand-by для України.

Стало відомо, що в Україні ввели в обіг монети номіналом 10 гривень. Монети номіналом 10 гривень стали дійсним платіжним засобом.

Читайте також:Україна може за три роки перевести всі держпослуги в онлайн – віце-прем'єр