Політика
9 червня 2020
Президент представив новопризначеного голову Служби зовнішньої розвідки України
Володимир Зеленський представив колективу Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) новопризначеного голову – Валерія Кондратюка.
news-image

Президент Володимир Зеленський представив колективу Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) новопризначеного голову – Валерія Кондратюка, пише пресслужба президента України.

Відмінна професійна підготовка, високий рівень освіти, значний управлінський досвід, набутий за час роботи на керівних посадах у воєнній розвідці, органах безпеки, на дипломатичній службі та в інших державних органах, дозволяють Валерію Віталійовичу Кондратюку успішно виконувати весь спектр відповідальних завдань для нашої країни», – сказав Глава держави.

Президент вручив новопризначеному голові СЗР службове посвідчення. Указ про призначення Валерія Кондратюка Глава держави підписав 5 червня.

Володимир Зеленський висловив переконання, що під керівництвом Валерія Кондратюка Служба зовнішньої розвідки посилить свою спроможність захищати національні інтереси в умовах гібридної війни проти України.

Зі свого боку Валерій Кондратюк подякував Президенту за високу довіру.

Я розумію свою особисту відповідальність за виконання покладених на Службу зовнішньої розвідки завдань», – зазначив він.

Валерій Кондратюк наголосив, що пріоритетами в його діяльності на посаді голови СЗР є зміцнення агентурного апарату, покращення роботи інформаційно-аналітичних підрозділів, розвиток кібер- та технічної розвідки, вдосконалення матеріально-технічної бази, соціальний захист працівників служби та членів їхніх сімей.

На церемонії були присутні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Андрій Таран, Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

Нагадаємо, Зеленський подав до Ради як невідкладний законопроєкт «про народовладдя через всеукраїнський референдум». Проєкт закону 9 червня одержано Верховною Радою і передано на розгляд керівництву.

Зазначимо, президент виступає за підготовку законопроекту про приватні військові компанії в Україні.

До речі, Рада запровадила нові офіцерські звання у ЗСУ. Верховна Рада внесла зміни до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Читайте також:Радикал Олег Ляшко спробує повернутися у ВР