Україна
6 червня 2020
В суд на Венедіктову подали адвокати Порошенко
Команда адвокатів Петра Порошенка заперечує в суді бездіяльність генпрокурора Ірини Венедиктової
news-image

Юристи не згодні з тим, що Офіс генпрокурора ігнорує заяви про кримінальні правопорушення, пов'язані з незаконним, на думку адвокатів, силовим захопленням співробітниками ДБР столичного музею Гончара.

При цьому в ОГП готові працювати ночами, коли справа «корисне для держави-агресора або політичних переслідувань опозиції».

Про це пише в Facebook  адвокат Ігор Головань, пише «Є!»     

Юрист зазначив, що п'ять заяв про кримінальні злочини, в тому числі зловживанні владою і службовим становищем, незаконному проникненні для обшуку, службовій підробці, перешкоджання діяльності депутатів, журналістів та адвокатів, відомство Венедиктової отримало ще 3 червня. 

Встановлені законом 24 години давно пройшли. Оскаржили бездіяльність генерального прокурора в суді », - підкреслив адвокат Порошенко.

Головань уточнив, що дії спрямовані на захист безпосередньо музею, у якого арештовані картини, а також він хоче, щоб суддя дав відповідь - чи можуть відвідувачі побачити полотна, коли сам обшук був незаконним.

Що було раніше

Співробітники ДБР із застосуванням сили зайшли в музей Гончара

Спецназ ДБР 26 травня з застосуванням фізичної сили зайшов в приміщення музею Гончара в Києві. Раніше тут виставку картин відкрив п'ятий президент Петро Порошенко, який не з'явився в Бюро на допит (якраз у справі про контрабанду даних картин).

Церемонитися правоохоронці не стали - виламавши двері, вони зайшли всередину, при цьому не дозволивши зайти журналістам і ряду народних депутатів від Європейської солідарності.

Директор держмузею Петро Гончар стверджує, що силовики не пред'явили документів на то, щоб зайти в приміщення, тепер не пускають і його всередину. Він переживає за збереження картин, які музей взяв для показу у сім'ї Порошенко.

Читайте також: Стало відомо як в Україні планують боротися з катуваннями в органах правопорядку.

Читайте також:Мер Черкас подав на Зеленського в суд через слова про «бандита»