У Держкіно розповіли, які українські фільми вийдуть у прокат після карантину
Після закінчення карантинних обмежень кінотеатри відкриються і зможуть розпочати сезон з прокату українських фільмів.
news-image

Після закінчення карантинних обмежень кінотеатри відкриються і зможуть розпочати сезон з прокату українських фільмів. Зокрема, на екрани вийде “Передчуття”, “Пофарбоване пташеня” та “Атлантида”. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в Держкіно.

Оскільки через карантин кінотеатри змушені були припинити свою діяльність, що призвело до повної зупинки кінопрокату по всій країні, усі заплановані прем'єри та кінотеатральні релізи стрічок, починаючи з 12 березня, були перенесені на невизначений термін… Сподіваємось, що поступове зняття карантинних обмежень, яке всі ми досить успішно проходимо нині, вже скоро дозволить кінотеатрам відкритись і розпочати сезон, перш за все, з українських фільмів. По завершенню карантинних заходів ми очікуємо на релізи та прем’єри таких фільмів, як “Передчуття” В’ячеслава Криштофовича, українсько-чесько-словацької картини “Пофарбоване пташеня” Вацлава Маргоула, фільму-призера Венеційського МКФ “Атлантида” Валентина Васяновича та багато інших”, - йдеться у відповіді на запит.

Вказано, що також в прокат у 2020 році мають вийти такі кінофільми, як “Толока” Михайла Іллєнка, “Тарас. Повернення” Олександра Денисенка, “Генделик” Тараса Дудуря, “Антон” Зази Урушадзе, “Троє” Івана Кравчишина та “Кавказький бурий ведмідь” Отара Шаматава. Також під кінець року запланований вихід фільму “Олекса Довбуш” Олеся Саніна.

У 2020 році запланована прем’єра дев’яти документальних фільмів, серед яких “Вона та війна” Марії Кондакової, “Мир для Ніни” Жанни Максименко-Довгич та “Ульяненко: без цензури” Юлії Шашкової.

Нагадаємо, серіал «Чорнобиль» став лідером серед номінантів телевізійної премії BAFTA. Лідером за кількістю номінацій став серіал телеканалу НВО "Чорнобиль" - він значиться у 14 категоріях.

До речі, кінофестиваль для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» онлайн. Що подивитися? Урочиста церемонія відбудеться онлайн 29 травня о 19:00 на сторінці фестивалю у Facebook.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів планує дозволити працювати всій культурній сфері, включаючи кінотеатри і концертні зали, на останньому етапі зняття карантину. Попередньою датою розглядають 1 липня.

Читайте також:Промова Стіва Джобса у Стенфорді в 2005 році. Вперше українською