Суспільство
5 червня 2020
Через відтермінування вступної кампанії військкомати до армії не забиратимуть
У Міністерстві освіти і науки запевняють, що домовилися з Міноборони й випускників шкіл та закладів вищої освіти не призиватимуть до армії у цей період.
news-image

В Україні через пандемію коронавірусу весняний призов до армії 2020 року перенесли на літо. У Міністерстві освіти і науки запевняють, що домовилися з Міноборони й випускників шкіл та закладів вищої освіти не призиватимуть до армії у цей період.

Про це виконувачка обов’язків глави МОН Любомира Мандзій заявила в ефірі програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

Зважаючи на обставини зміщення термінів вступної кампанії на сайті Міноборони є інформація про те, що вони зважили на це і дали доручення призовним комісіям врахувати це у своїх діях», — зазначила Мандзій.

Вона каже, що МОН вело перемовини з Міноборони щодо цього питання.

Ми говорили з колегами з Міністерства для того, аби не допустити таких випадків, коли не закінчивши, або випускники, яким 18 років вже у липні, коли ще немає результатів ЗНО і ще не розпочалася вступна кампанія, щоб їх не призивали в армію», — розповіла очільниця МОН.

Міністерка підтвердила, що це буде підставою для відтермінування призову. 

Нагадаємо, штрафи та неможливість працевлаштування: в Україні з'являться нові правила військової служби. У законопроєкті є важлива норма – щоб підписати трудовий договір, українцям доведеться надати документи про військовий облік.

Як стало відомо, на військову службу у червні-липні призовуть 500 офіцерів запасу. Підлягатимуть призову 500 офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та не проходили військову службу.

Як ми писали, уряд України планує протягом місяця створити 154 тисяч робочих місць у сфері будівництва доріг, 150 тисяч – у благоустрої та 85 тисяч – в сільському господарстві. Експерти оцінили  ці ініціативи, а також розповіли, де ще можна створити нові робочі місця, щоб перезапустити або переформатувати вітчизняну економіку в умовах кризи.

Читайте також:Леоніда Харченка, обвинуваченого у справі МН17, «взяли під варту» у Донецьку