Події
3 червня 2020
У США напали на українську журналістку під час погромів
У швидкій дівчині повідомили, що у неї перелом двох пальців на нозі та легка травма голови.
news-image

На журналістку україномовного "Голосу Америки" Христину Шевченко напали під час висвітлення протестів у США, пише УНІАН.

Отже, знімала я різні протести в Україні, але "отримала по башці" на американському. У Санта-Моніці знімала відео, як активісти-лутери увірвались у магазин. Десь 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент – і в очах потемніло від удару кулаком в тім’я", - написала вона на сторінці у Facebook.

За її словами, вона знепритомніла на кілька секунд і впала.

Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса, і мені вдалося стати на одну ногу. Далі почала, підстрибуючи, іти до машини, одна жінка мені допомогла. Поліції не було", - розповіла журналістка.

У швидкій Шевченко повідомили, що у неї перелом двох пальців на нозі та легка травма голови.

За її словами, нападником був афроамериканець, який прокричав "давай заберемо у неї камеру". Зловмисника вона встигла зафільмувати.

Журналістка розповіла, що окрім неї у лікарні були інші люди з протестів, травмовані цеглою чи осколками. Лікарі не встигали всіх обслуговувати.

Як ми писали, Трамп готовий залучити Збройні сили США для припинення протестів. Президент США Дональд Трамп закликав губернаторів всіх штатів розгорнути національну гвардію для припинення протестів у країні. Він заявив, що в іншому разі уряд США використає Збройні сили.

Нагадаємо, протести в США почалися 25 травня в Міннесоті. У ході затримання чорношкірого американця Джорджа Флойда місцеві поліцейські застосували задушливий прийом. Флойд помер у реанімації через декілька годин.

Читайте також:В Одесі на ринку сталась стрілянина, є поранені