Світ
2 червня 2020
Таємниця довжиною в 70 років: квартира, яку не відчиняли з 1939 року
70 років мадам де Флоріан платила за оренду квартири, але ніхто з родичів не знав про неї.
news-image

У далекому 1939 році, дізнавшись про те, що німці скоро займуть в Париж, 23-річна молода жінка в поспіху покинула свою квартиру в столиці. Вона відправилася в південному напрямку, де було безпечніше. Всі ці роки жінка справно оплачувала комунальні платежі, але назад так і не повернулася. Коли в 2010 році, після її смерті спадкоємці дізналися про квартиру, то вони були просто шоковані, тільки-но переступивши її поріг, повідомляє kulturologia.

Солдаты вермахта в оккупированном Париже. | Фото: bredblog.com.

У 1939 році господиня квартири мадам де Флоріан змушена була виїхати з Парижа в страху за своє життя, так як  місту загрожувало захоплення німецькими військами. Вона забрала з собою тільки найнеобхідніше, а квартиру замкнула на ключ. Після закінчення Другої світової війни жінка мала можливість повернутися назад, але з якихось причин цього не зробила. 70 років мадам де Флоріан платила за оренду квартири, але ніхто з родичів не знав про неї. Жінка померла у віці 91 року, і тільки тоді рідним стало відомо про спадщину.

Квартира мадам де Флориан. | Фото: krasfun.ru.

Для оцінки речей, що знаходилися всередині апартаментів, був запрошений аукціоніст Олів'є Шопін-Жанврі. Спеціаліст і його команда були неймовірно схвильовані, так як розуміли, що квартиру не відкривали з 1939 року. Тремтячими руками Олів'є Шапін-Жанврі прокрутив ключ в замковій щілині, відкрив двері, і від побаченого у нього перехопило подих.

Квартира в Париже, которую не открывали 70 лет. | Фото: subscribe.ru.

Час ніби застиг в апартаментах. Меблі 1900-х років, що стали вже антикваріатом, столові прилади, картини, зняті зі стін. Можливо, мадам де Флоріан планувала забрати їх, але їй цього не вдалося зробити.

Раритетный туалетный столик начала ХХ века. | Фото: subscribe.ru.

На різьбленому туалетному столику стояло безліч косметичних баночок, щітки для волосся, будильник. Все це покрито шаром пилу та павутиння.

Портрет Марты де Флориан. Дж. Болдини. | Фото: subscribe.ru.

Найціннішим предметом в паризькій квартирі виявилася картина із зображенням дами в рожевому платті. Як з'ясувалося пізніше, це був портрет попередньої господині апартаментів, бабусі мадам де Флоріан, Марти де Флоріан. У 1880-х роках вона блищала на сцені, мала славу світської левиці і мала залицяльників серед самих високопоставлених осіб, включаючи прем'єр-міністрів і президента.

Портрет Джованни Болдини. | Фото: marketium.ru.

Портрет належав кисті італійського художника Джованні Болдін. Там же в квартирі було знайдено лист від живописця з освідченням у коханні Марті де Флоріан. Ця картина пішла з молотка за 3,4 мільйона доларів. Так вона стала найдорожчим полотном художника.

Игрушечный Микки Маус и поросенок Порки. | Фото: marketium.ru.

Родичі мадам де Флоріан, безумовно, залишилися задоволені спадщиною, але вони так і не зуміли зрозуміти, чому бабуся до кінця своїх днів не розкрила таємницю про володіння цими скарбами.

Також раніше писали, що 8 березня 2014 року, літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines вилетів з Куала-Лумпура в Пекін - і пропав над Індійським океаном.

Радимо почитати: втручання у вибори стало наріжним каменем історичних слухань про імпічмент Дональда Трампа. Чи звертався він до іноземного уряду, в даному випадку – до України, із проханням допомогти йому виграти вибори 2020?

Читайте також:Промова Стіва Джобса у Стенфорді в 2005 році. Вперше українською