Політика
2 червня 2020
«Слуга народу» пропонує перестановки у Кабміні: список кандидатів
У фракції визначилися з керівниками Мінкульту та Мінекології.
news-image

На засіданні фракція "Слуга народу" обговорювала питання перестановки в Кабінеті міністрів. Зокрема, нардепи визначилися з кандидатами на посади міністрів культури та екології.

Про це розповіла заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Facebook.

Так, на засіданні визначилися з посадою міністра культури - її отримає колишній керівник холдингу "1+1" та народний депутат Олександр Ткаченко. Посаду голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, яку зараз обіймає Ткаченко, отримає нардеп Микита Потураєв.

Також фракція обрала кандидата на посаду керівника новоствореногоМіністерства екології - це Романа Абрамовський. Його кандидатуру підтримали мажоритарники та голови комітетів. Він був заступником міністра енергетики та захисту довкілля України.

Крім того, відбудеться заміна віце-прем'єр-міністра з євроінтеграції. Посаду Вадима Пристайка, якого планують призначити послом в Британії, займе Ольга Стефанишина. Вона раніше була директором урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Останнє призначення, яке розглядали на засіданні фракції, стосувалося вакантної посади у Конституційному суді від Ради. Фракція підтримала кандидатуру Віктора Кичуна. Він доцент кафедри конституційного права України Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого.

Кравчук зазначила, що голосування у парламенті за призначення всіх кандидатів відбудеться у другій половині цього тижня.

Нагадаємо, 19 народних депутатів-мільйонерів зі «Слуги народу» орендують житло за бюджетні кошти.

Раніше повідомляли, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що закон про мову треба змінити.

Читайте також:Мовний протест під Радою. Пряма трансляція