Світ
2 червня 2020
Трамп готовий залучити Збройні сили США для припинення протестів
Він заявив про необхідність припинити масові акції.
news-image

Президент США Дональд Трамп закликав губернаторів всіх штатів розгорнути національну гвардію для припинення протестів у країні. Він заявив, що в іншому разі уряд США використає Збройні сили.

Про це заявив під час прес-конференції в Білому домі, пише rbc.

Він закликав у кожному місті забезпечити переважну присутність силовиків до тих пір, поки не припиняться масові акції.

Я рішуче рекомендував кожному губернатору розгорнути національну гвардію в достатній кількості, щоб ми домінували на вулицях", - сказав Трамп.

Президент додав, що готовий задіяти Збройні сили США для "швидкого вирішення проблеми", якщо в місті або штаті відмовляться здійснити необхідні дії.

Я розверну Збройні сили США і швидко вирішу проблему", - додав Трамп.

Нагадаємо, протести в США почалися 25 травня в Міннесоті. У ході затримання чорношкірого американця Джорджа Флойда місцеві поліцейські застосували задушливий прийом. Флойд помер у реанімації через декілька годин.

Відео з кадрами жорсткого затримання афроамериканця облетіли мережу і тисячі людей вийшли на вулиці. Протестувальники громили машини і били скло магазинів, на вулиці вийшла поліція, поранення отримали близько 10 чоловік.

Протести в США згодом переросли в масові заворушення, а їх учасників американський президент назвав "мародерами і анархістами".

Влада більше 40 американських міст в 22 штатах запровадили комендантську годину з-за масових заворушень.

Нагадаємо, Дональд Трамп зібрався по-новому регулювати діяльність соцмереж. А для цього президент США підписав окремий указ "про захист свободи слова", яку в соцмережах, мовляв, пригнічують. Головне в указі те, що відтепер держава не захищатиме Twitter та інші соціальні медіа, адже вони припинили бути нейтральними.

Також ми повідомляли, що Пентагон повідомив Конгрес про те, що український уряд домігся необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, і заслуговує на додаткову військову допомогу в розмірі 125 мільйонів доларів.

Читайте також:Трамп: «США будуть володіти самим досконалим озброєнням в історії»